Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie internată la spitalul din Botoşani a sunat la 112 pentru a merge la toaletă

O femeie internată la spitalul din Botoşani a sunat la 112 pentru a merge la toaletă

O femeie internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani a sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a merge la toaletă, după ce nimeni nu a băgat-o în seamă.

O femeie internată la spitalul din Botoşani a sunat la 112 pentru a merge la toaletă
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Cătălin Onofrei    |    16 Sep 2021   •   10:26

Femeia în vârstă de 79 de ani a ajuns la spitalul din Botoşani cu o fractură gravă la femur.

Pentru că trebuia să fie internată, pacienta a fost lăsată, temporar, într-un salon de pe o secţie tampon a spitalului, până la sosirea rezultatului la testul COVID-19.

Din cauza fracturii la femur, femeia nu se putea deplasa, iar la un moment dat a avut nevoie să meargă la toaletă, însă nimeni nu i-a auzit strigătele de ajutor.

Pentru că nimeni de pe secţie nu a auzit-o, pacienta s-a gândit să apeleze la numărul unic de urgenţă 112.

Angajaţii de la STS au stat de vorbă cu femeia şi au aflat că aceasta se află internată în spitalul din Botoşani, dar şi că are nevoie de ajutor pentru a merge la toaletă.

"Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă", a spus un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă pentru monitorulbt.ro.

Ulterior, cadrele medicale de pe secţie au fost apelate de cei de la 112, iar femeia a primit ajutor de la personalul specializat.

"Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 02.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură. Peste o oră de la prezentare, la 03.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul Covid, pentru că era nevoie de internare. La ora 06.17 femeia a fost internată pe secţia ORL, care este o secţie tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului Covid", a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani.

După câteva ore, femeii i-a venit şi rezultatul testului COVID-19, acesta fiind negativ, astfel că aceasta a fost transferată pe secţia de ortopedie, pentru a fi operată.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close