Antena 3 CNN Actualitate Locale Femeie sechestrată în casă de soț. Intervin mascații

Femeie sechestrată în casă de soț. Intervin mascații

Un bărbat de 54 de ani, cunoscut cu afecțiuni psihice, s-a baricadat în propriul apartament, unde se afla cu soția lui.

Femeie sechestrată în casă de soț. Intervin mascații
de Andreea Cigolea    |    29 Mai 2021   •   17:55

Update: Din fericire, poliţiştii care au intervenit au reuşit să o salveze pe femeia în vârstă de 51 de ani, sechestrată de soțul cu probleme psihice.

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu lucrătorii din cadrul ISU Botoșani și cu sprijinul jandarmilor au intervenit şi au forțat ușa de acces în locuință pentru a intra în interior, unde bărbatul își ținea soția sechestrată.

„S-a menținut în permanență legătura cu femeia de 51 de ani care se afla în locuință, fiind stabilite cu aceasta anumite formule de adresare pe care să le folosească în momentul în care bărbatul este agitat sau dă semne că ar intenționa să acționeze violent”, transmit reprezentanții IPJ Botoșani.

Femeia a sunat la 112 pentru a cere ajutorul, ca soțul ei să fie transportat la Secția de Psihiatrie. Bărbatul când a auzit, a încuiat ușa apartamentului pe interior și nu și-a mai lăsat soția să iasă din casă.

Alarmați de gestul acestuia, cei sosiți la fața locului au anunțat situația, fiind declanșată alarma în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. 

“La fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție și reprezentanți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și negociatorul din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Din primele verificări nu rezultă faptul că bărbatul ar fi agresiv fizic sau verbal sau că ar exercita amenințări asupra soției sale”, a precizat Delia nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

În zonă au ajuns inclusiv autoscara de la ISU, mai multe echipaje de jandarmi și SMURD.

Pentru a încerca să nu îl agite și mai mult, echipajele de intervenție s-au împrăștiat prin mai multe zone din cartier, fără a fi vizibile de la geamurile apartamentului unde erau blocați cei doi soți.

×
Subiecte în articol: Botoșani
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close