Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie din Suceava este internată la ATI cu botulism, după ce a mâncat o conservă de legume

O femeie din Suceava este internată la ATI cu botulism, după ce a mâncat o conservă de legume

O femeie din Suceava a fost transferată de la Spitalul Municipal Fălticeni la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, cu suspiciune de botulism.

O femeie din Suceava este internată la ATI cu botulism, după ce a mâncat o conservă de legume
Sursa foto: Hannah McKay - Pool/Getty Images
de Silvia Preda    |    28 Iun 2022   •   16:56

Aceasta s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Fălticeni având tulburări de deglutiție (înghițire), disfonie (modificarea tonului și intensității vocii) și ptoză palpebrală (căderea pleoapelor). Ea le-a spus medicilor că problemele au apărut după ce, vineri, a mâncat tocană de legume, scrie Monitorul de Suceava.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Suceava, dr. Dan Teodorovici, a precizat că pacienta a fost transferată în secția ATI, după ce a început să manifeste și tulburări respiratorii (dispnee). "E stabilă, dar este mai bine să fie supravegheată la ATI", a afirmat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Femeia va primi ser antibotulinic 

Serul antibotulinic va fi administrat pacientei pe baza "suspiciunii înalte de boală", dată de simptomele caracteristice, confirmarea de la laborator a diagnosticului urmând să vină de la Institutul Cantacuzino din București în câteva zile de la trimiterea probelelor.

Este al doilea caz de botulism din acest an, primul fiind înregistrat în luna martie, la un pacient în vârstă de 60 de ani, care s-a îmbolnăvit după ce a mâncat zacuscă pregătită acasă. A fost salvat de serul antibotulinic.

×
Subiecte în articol: botulism conserva legume Suceava
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close