Antena 3 CNN Actualitate Locale Fenomen ciudat în România. Casele oamenilor sunt în pericol de prăbușire. Au apărut crăpături adânci la nivelul solului

Fenomen ciudat în România. Casele oamenilor sunt în pericol de prăbușire. Au apărut crăpături adânci la nivelul solului

Fenomen ciudat în România. Casele oamenilor sunt în pericol de prăbușire. Au apărut crăpături adânci la nivelul solului
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    06 Mar 2017   •   19:07

Joi seară, în satul Izvoarele s-a înregistrat o alunecare de teren, produsă pe versantului unui deal, fenomen care continuă să se manifeste şi în prezent şi care a determinat autorităţile locale să evacueze o stână cu 250 de oi din zonă.

Alunecarea de teren din zona satului Izvoarele, din judeţul Galaţi, a mai avansat cu 22 de centimetri în ultimele 24 de ore.

Localitatea Izvoarele este cunoscută ca fiind situată într-o zonă seismică deosebită, în anul 2013 fiind înregistrate de la finele lunii septembrie şi până în noiembrie nu mai puţin de 437 de seisme, de diferite intensităţi, unele însoţite şi de zgomote puternice. Alte 30 de cutremure, unele cu intensitatea maximă de 2,4 grade pe scara Richter, s-au înregistrat în septembrie şi octombrie 2014, iar la sfârşitul lunii octombrie 2015 s-au semnalat patru cutremure într-o singură zi.

Autoritățile au luat decizia de a semnaliza cu bandă întreaga zonă pentru interzicerea accesului oamenilor şi al animalelor în zona afectată.

O echipă de la Institutul Geologic a mers, sâmbătă, în zona localităţii Izvoarele, urmând să prezinte un raport privind cauzele care au condus la producerea alunecării de teren.

×
Subiecte în articol: prabusire Galați alunecari de teren
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close