Antena 3 CNN Actualitate Locale Ce conținea, de fapt, fasolea cu ciolan afumat de la Festivalul Ceaunelor! Localnicii au fost scandalizați

Ce conținea, de fapt, fasolea cu ciolan afumat de la Festivalul Ceaunelor! Localnicii au fost scandalizați

Locuitorii din Bârlad au fost șocați când au văzut ce conținea, de fapt, mâncarea servită la Festivalul Ceaunelor de la Bârlad, eveniment desfășurat de Primăria Municipiului Bârlad.

Ce conținea, de fapt, fasolea cu ciolan afumat de la Festivalul Ceaunelor! Localnicii au fost scandalizați
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    03 Oct 2022   •   13:37

Potrivit unui video postat de Mario, un bârlădean care locuiește în Mangalia și care a participat la eveniment, cel care servea oamenilor fasolea la ceaun avea în mână o farfurie din plastic în care erau adunate resturile din farfuriile celor care terminaseră de mâncat. Și nu, nu pentru animale, ci pentru a fi puse înapoi în ceaun și revândute.  

„La festivalul ceaunelor. Cotu Negru Bârlad. Când am văzut asta, nu am mai mâncat. Am plecat direct. Rămâne la aprecierea voastră”, a scris Mario în postare. 

Șeful DSVSA Vaslui a reacționat imediat și a declarat că evenimentul nu avea autorizație sanitar-veterinară și că va lua măsurile care se impun. 

„Acest eveniment al ceaunelor s-a desfășurat fără a avea autorizație sanitar veterinară. Colegii mei au luat legătura inițial cu cei din primărie si li s-a spus că nu-i un eveniment culinar, nu se servește mâncare. Dacă aveau autorizație de funcționare – în primul rând cei care au făcut și au vândut acolo mâncare, am fi știut acum cine a făcut mâncarea aia din ceaunul filmat. Fapt pentru care, colegii mei au mers chiar astăzi la Primărie, care va fi sancționată pentru desfășurarea evenimentului fără document sanitar veterinar. 

S-a luat legătura si cu Bikerboys, cei care făceau acea mâncare de pe film si ei au precizat că nu se servea mâncare, ci gustau să vadă ce mai trebuie în mâncare, dacă fasolele erau fierte, castronelul era plin si l-au repus înapoi. Nu reiese din film că se servea mâncare, dar asta nu exonerează primăria de faptul că a organizat un asemenea eveniment fără aviz sanitar veterinar. 

Si cei de la Bikerbuys vor fi sancționați pentru că nu au avut aviz sanitar veterinar pentru mâncarea gătită! Sancțiunea este între 2000 si 10.000 de lei și urmează ca inspectorii să facă cercetările de rigoare si să aplice legea. 

Iar pe viitor, atragem atenția că, atunci când se desfășoară asemenea evenimente unde se servește mâncare, sã fie notificată DSVSA pentru a le stabili condițiile si a avea lista participanților la eveniment”, a precizat medicul veterinar dr. Mihai Ponea, directorul executiv al DSVSA Vaslui, potrivit vremeanoua.ro.

×
Subiecte în articol: Barlad Festivalul Ceaunelor
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close