Antena 3 CNN Actualitate Locale Festivitate de absolvire în vremuri de pandemie. Clopoțelul a sunat în curtea goală, în timp ce elevii asistau la gard

Festivitate de absolvire în vremuri de pandemie. Clopoțelul a sunat în curtea goală, în timp ce elevii asistau la gard

Pentru prima dată în istoria Colegiului Național „Liviu Rebreanu“, un liceu de elită din Bistrița, elevii și profesorii au asistat la o ceremonie tristă. Clopoțelul a sunat în curtea goală, în vreme ce elevii asistau la gard.

Festivitate de absolvire în vremuri de pandemie. Clopoțelul a sunat în curtea goală, în timp ce elevii asistau la gard
29 Mai 2020   •   22:07

În jurul orei 11.30, câțiva profesori s-au adunat în curtea liceului pentru a celebra cumva această zi, care trebuia să fie ultima zi de școală a elevilor de clasa a XII-a, relatează ObservatorBN.

Cadrele didactice și elevii au urmărit un material video, transmis Live pe pagina de facebook a liceului, în care diriginții și șefii de promoție și-au luat rămas bun și au transmis mesajele de final de an. Un cadru didactic a rămas în curtea liceului, privind imaginile pe telefon, cântând imnul și salutându-și elevii de la depărtare.

Apoi profesorii au dat drumul unor baloane în culorile liceului, pe fundalul muzical al imnului compus pentru acest colegiu de către solistul de la Hara, Flavius Buzilă. De asemenea, un banner cu chipurile elevilor a fost arborat pe fațada unității de învățământ.

În tot acest timp, mai mulți elevi, unii chiar îmbrăcați festiv, au așteptat la porțile liceului, după gardurile de împrejmuire.

Directorii unităților de învățământ au făcut solicitări către Direcția de Sănătate Publică pentru a li se permite să organizeze, în anumite condiții aceste festivități, dar nu au primit niciun răspuns.

”Este o absolvire atipică, o absolvire tristă, o absolvire la care nu ne-am așteptat. Fiecare copil merită momentul lui, fiecare elev așteaptă momentul absolvirii. Am încercat să facem tot ce ne-a stat în putință, încât să simtă măcar emoția despărțirii de școală. Așa cât de puțin se poate în acest context. Avem foarte mulți elevi olimpici, elevi care au obținut medii generale aproape de 10, mulți elevi cu media 10, dar nu putem face festivitate de premiere pentru că nu se poate. Au pierdut acel moment în care fiecare copil strălucea. Momentul lor în care, la final, se îmbrățișau și plângeau. Momentul în care se lăsau copleșiți de emoție. E prima dată în istoria acestui liceu când se face o absolvire fără elevi. Dar, dacă va fi posibil, o să facem în așa fel încât elevii să aibă totuși un moment“, a declarat directorul liceului, Suzana Gălățan.

×
Subiecte în articol: Bistriţa
Parteneri
Cod GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe!
x close