Antena 3 CNN Actualitate Locale O fetiță de 10 ani a ajuns la spital, după ce a fost mușcată de un șarpe, în Bistriţa-Năsăud

O fetiță de 10 ani a ajuns la spital, după ce a fost mușcată de un șarpe, în Bistriţa-Năsăud

O fetiță de 10 ani din localitatea Rebra, județul Bistrița-Năsăud, a fost mușcată de un șarpe. A intervenit un echipaj SAJ BN și TIM din cadrul ISU BN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2023   •   13:29

Pe numărul de urgență 112 a fost primit un apel în care se solicita intervenția imediată a serviciilor de salvare în localitatea Rebra, deoarece o fetiță a fost mușcată de un șarpe.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud (SAJ BN) a răspuns apelului și a preluat fetița, transportând-o în siguranță până în Dumitra.

La Dumitra, un alt echipaj al Trupelor de Intervenție și Monitorizare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud (ISU BN) a preluat cazul și a continuat îngrijirile medicale necesare.

"Fetița este conștientă, cooperantă și va fi transportată la UPU SMURD Bistrița pentru îngrijiri medicale de specialitate” transmit reprezentanții ISU BN.

Citește și: Ce se întâmplă în organism atunci când ești mușcat de un șarpe veninos: ”Nu e ca în desenele animate, să te zbaţi de două-trei ori şi apoi să mori!” 

Conform reprezentanților SAJ BN, fetița se afla în curtea casei când a fost mușcată.

”La Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a fost adusă ieri, 1 iunie, o minoră de 10 ani din localitatea Rebra, afirmativ mușcată de șarpe, în stare bună, conștientă, cooperantă.

I-au fost făcute investigații clinice și paraclinice și a fost ținută patru ore sub supraveghere medicală, după care a fost externată cu recomandări la domiciliu, respectiv indicația de a se prezenta la medic dacă intervin modificări în starea de sănătate” a transmis Camelia Strungari, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

×
Subiecte în articol: muşcătură de şarpe Rebra
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close