Antena 3 CNN Actualitate Locale Fetița de 12 ani din Vâlcea care a murit intoxicată cu dioxid carbon, în timp ce și-a salvat fratele de la moarte: „Erau atât de fericiţi”

Fetița de 12 ani din Vâlcea care a murit intoxicată cu dioxid carbon, în timp ce și-a salvat fratele de la moarte: „Erau atât de fericiţi”

Fetița de 12 ani din Vâlcea care a murit intoxicată cu dioxid carbon, în timp ce și-a salvat fratele de la moarte: „Erau atât de fericiţi”
Sursa foto: Foto:gazetavalceană.ro.
23 Noi 2019   •   10:24

O fetiță de 12 ani din Vâlcea a murit intoxicată cu monoxid de carbon emanat de soba din dormitor.

Părinţii au chemat salvarea, dar nimeni nu a realizat cauza stării de rău a băiatului de 10 ani,nefăcânt legătura cu durerile de cap ale fetei, nici măcar ambulanţierii.

Citește Și O fetiță de 12 ani a murit intoxicată, după ce ambulanța care a venit pentru frate ei ar fi refuzat să o ia la spital

Erau aşa de fericiţi că, în sfârşit, pot să doarmă singuri, fără părinţi, să aibă baia lor”

Vecinii i-au povestit primarului că familiei Tărcală i s-a spus despre pericolul pe care-l prezenta soba nouă cu câteva zile înainte de tragedie: „Camera în care dormeau erau ceva deosebit pentru copii, fiindcă era nouă şi de mult visau la ea. Chiar asta mi-au povestit vecinii şi cumnata care stă gard în gard cu ei: că erau aşa de fericiţi că, în sfârşit, pot să doarmă singuri, fără părinţi, să aibă baia lor. Să aibă condiţii civilizate. Soba fiind nouă, nefiind foc făcut în ea, chiar aşa a fost sugestia... Duminică au avut nişte rude în vizită şi le-au zis: ”faceţi vreo două zile focul, fără să staţi în ea, pentru că sigur o să scoată fum sau…”Lucru de care nu au ţinut cont, probabil că şi copiii au fost nerăbdători să doarmă în camera cea nouă, în condiţii civilizate. Din păcate, s-a ajuns unde s-a ajuns”, a mai povestit primarul Constantin Banacu pentru Adevărul.

Joi dimineaţa, tatăl a găsit-o pe copilă fără suflare. A sunat la asistenta din comună, iar femeia a chemat Ambulanţa, apelând 112.

Potrivit ISU Vâlcea, apelul a fost la ora 6.33, iar până la sosirea echipajelor de salvare, asistenta din localitate a început manevrele de resuscitare.

 

×
Subiecte în articol: Valcea dioxid de carbon soba
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close