Fetiță din Galați, bătută și lăsată în frig. Părinții minorei s-au ales cu dosar penal

12 Ian 2020   •   18:11
Fetiță din Galați, bătută și lăsată în frig. Părinții minorei s-au ales cu dosar penal Foto: Pixabay.com

Poliţiştii gălăţeni au deschis un dosar penal pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului, după ce un bărbat din comuna Gohor a sesizat autorităţile cu privire la faptul că o fetiţă, de şapte ani, bătută de părinţi, a fost lăsată afară, în frig, potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Bărbatul, vecin cu părinţii fetiţei, a filmat, pe 10 ianuarie, la ora 19,50, cu telefonul mobil, momentul în care fetiţa, bătută de părinţii ei, a fugit din casă, în curte, unde a rămas în frig, deşi era îmbrăcată sumar. Din filmarea bărbatului, postată ulterior pe o reţea de socializare, se poate vedea cum ambii părinţi se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a luat fetiţa acasă la el şi a sunat imediat la Primăria din Gohor şi la Poliţie, autorităţile reacţionând prompt, micuţa fiind dusă în aceeaşi seară într-un centru de primire minori din municipiul Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului (DJPC) Galaţi, Tania Calcan, fetiţa este consiliată psihologic, însă la examenul fizic s-a constatat că nu prezintă urme de violenţă pe corp. Pe de altă parte, copila este emoţional afectată şi nu mai doreşte să se întoarcă acasă, la mama sa.

''Luni, o echipă a DJPC Galaţi va merge la Gohor pentru a face o anchetă socială acasă la fetiţă şi pentru a identifica în familia extinsă o rudă care să dorească să ia în îngrijire copila. Totodată, drepturile părinţilor fetiţei sunt în prezent suspendate, până când instanţa va decide, fiind luată în calcul chiar şi măsura decăderii din drepturi. Apreciem implicarea bărbatului care nu s-a limitat doar la a filma şi a posta pe Facebook cazul, ci a şi alertat autorităţile", a declarat, duminică, Tania Calcan.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close