Antena 3 CNN Actualitate Locale Fetiță de opt ani, prinsă în timp ce fura mâncare, într-un cunoscut supermarket din Rădăuți

Fetiță de opt ani, prinsă în timp ce fura mâncare, într-un cunoscut supermarket din Rădăuți

O fetiță de opt ani a fost prinsă de un angajat în timp ce încerca să fure alimente, în valoare de 250 de lei, dintr-un supermarket, în Rădăuți, Suceava.

Fetiță de opt ani, prinsă în timp ce fura mâncare, într-un cunoscut supermarket din Rădăuți
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    28 Mar 2023   •   21:34

O fetiță de 8 ani a fost prinsă la furat de alimente, într-un supermarket din Rădăuți, copila fiind trimisă de mama ei.

Minora provine dintr-o familie săracă de rromi și are mai mulți frați, așa că a ajuns să fure alimente. 

Aceasta a sustras din magazin alimente în valoare de 250 de lei, apoi s-a strecurat pe lângă o casă de marcat, pentru a ieși, numai că a fost observată de un angajat al supermarketului. 

Omul a oprit-o pe micuță și a sunat la 112, iar la fața locului au venit polițiștii. 

Agenții au constatat că cele reclamate se confirmă, produsele au fost returnate supermarketului și au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, potrivit Adevarul.ro.

Citește și: Cât costă, de fapt, un pachet cu 25 de kilograme de alimente din cele pe care le vor primi 2,4 milioane de români

Reprezentanții magazinului au declarat că nu au nici o pretenție în cauză, nu se constituie parte civilă și își rezervă dreptul de a depune reclamație scrisă referitor la cele întâmplate.

Ulterior, polițiștii au mers și acasă la fetiță, unde au identificat-o pe mamă. Ei au discutat cu femeia și au condus-o la secție, pentru audieri, fiind vorba despre o faptă săvârșită de fiica ei minoră.  

Femeia a fost amendată pentru că nu a luat măsuri astfel încât fiica ei să nu săvârșească infracțiuni. 

Polițiștii au instruit-o pe femeie cu privire la normele de conviețuire socială, ale ordinii și liniștii publice.

La 27.03.2023, în jurul orei 16:00, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin apel direct de către responsabilul magazinului LIDL de pe str. Ștefan cel Mare din localitate cu privire la faptul că a surprins o minoră, care a încercat să sustragă bunuri din magazin.

La fața locului s-a stabilit că un agent de pază a surprins o fetiță care a încercat să părăsească incinta magazinului, trecând de casa de marcat a magazinului, avand asupra sa într-o plasă mai multe produse alimentare în valoare de 250 de lei.

Minora de 8 ani a returnat toate bunurile sustrase, iar reprezentanții magazinului au declarat că nu au nicio pretenție în cauză, nu se constituie parte civilă și își rezervă dreptul de a depune reclamație scrisă referitor la cele întâmplate.

La domiciliul fetiței, polițiștii au găsit-o pe Lăcrămioara D., mama acesteia,  care  a fost condusă la sediul Poliției Rădăuți. Aici, femeia a fost informată cu privire la acțiunile fiicei sale și a fost sancționată contravențional conform Legii 61/1991 R pentru faptul că nu și-a impiedicat fiica minoră de 8 ani de la a comite fapte de natură antisocială. Mama minorei, a fost instruită cu privire la normele de conviețuire socială, ale ordinii și liniștii publice, ea luându-și angajamentul că pe viitor va face tot ce este posibil pentru a nu mai exista probleme de acest fel.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

×
Subiecte în articol: Radauti Suceava fetita mancare Supermarket
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close