Antena 3 CNN Actualitate Locale Două fetiţe care s-au jucat cu chibriturile au dat foc la două case din Buzău. Vecinii spun că nu e prima dată când copilele se joacă cu focul

Două fetiţe care s-au jucat cu chibriturile au dat foc la două case din Buzău. Vecinii spun că nu e prima dată când copilele se joacă cu focul

Două copile de 9 şi 11 ani din Buzău au dat foc casei în care locuiau, după ce s-au jucat cu chibriturile.

Două fetiţe care s-au jucat cu chibriturile au dat foc la două case din Buzău. Vecinii spun că nu e prima dată când copilele se joacă cu focul
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    24 Sep 2021   •   10:56

Mai mult, flăcările au ajuns şi la locuinţa vecină, iar pompierii au intervenit cu dificultate din cauza vântului care bătea cu putere, potrivit observatornews.ro.

Fetiţele se jucau cu chibriturile în curtea casei aflată la marginea satului Căpățînești, din Buzău. Flăcările au cuprins întreaga locuinţă, iar vecinii au sunat îngroziţi la 112.

Între timp, până la venirea pompierilor, localnicii au ieşit cu găleţile de apă, să ajute la stingerea incendiului care le ameninţa casele.

Pompierii au intervenit greu din cauza vântului care sufla cu putere

Până la sosirea pompierilor, din cauza vântului puternic, făcările au cuprins şi casa învecinată. 

"Am întâmpinat probleme la sursele de alimentare cu apă în sensul reţelei de hidranţi care nu avea suficientă presiune. S-a stat circa 45 de minute la o autospecială de opt tone pentru a alimenta", a declarat Eduard Dimitriu, de la ISU Buzău. 

"Este foarte greu când sunt casele apropiate şi bate vântul. Era în pericol să se extindă şi la a treia casă. Am păzit pe partea din spate să nu se ducă şi la cea de a treia casă", a declarat Constantin Dumitru, primarul comunei Mărăcineni.

Poliţia le va audia pe cele două fetiţe

Vecinii spun că aceasta nu este prima dată când copilele se joacă cu focul. Recent, spun ei, cele două fetiţe au dat foc unei canapele chiar în curtea casei care a ars.

Poliția s-a sesizat şi a început o anchetă, în care le vor audia pe cele două minore în prezența părinților. 

În urma incendiului, o casă de 180 metri pătraţi a fost distrusă complet, cu tot ce se afla în interior, iar a doua, cu suprafața de 120 metri pătraţi, a ars în proporție de 50%. 

Niciuna dintre locuințe nu avea asigurare, iar cele două familii vor rămâne fără adăpost în prag de iarnă.
 

×
Subiecte în articol: chibrituri foc Buzau
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close