Antena 3 CNN Actualitate Locale Fiole cu un drog extrem de puternic, dispărute din seiful Spitalului Judeţean Braşov. Poliția a demarat o anchetă

Fiole cu un drog extrem de puternic, dispărute din seiful Spitalului Judeţean Braşov. Poliția a demarat o anchetă

Poliția face anchetă la Spitalului Județean Brașov, după ce din seiful unității medicale au dispărut zece fiole dintr-un drog extrem de puternic.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2024   •   15:01

Este anchetă de amploare la Brașov, după ce zece fiole care conțin Fentanil, un drog de 100 de ori mai puternic decât morfina, au dispărut din seiful Spitalului Județean.

Ancheta a fost preluată de DIICOT. Angajații Spitalului Județean Brașov au sesizat marți anchetatorii în legătură cu dispariția celor zece fiole de Fentanil din seiful unității medicale.

Dosarul este de competența Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Brașov, fiind instrumentat de Biroul Teritorial Brașov.

Sunt luate în calcul mai multe ipoteze. Fie persoane din exterior au ajuns la dulapul unde erau depozitate cele zece fiole cu Fentanil, fie este cineva din interiorul spitalului. De asemenea, se ia în considerare posibilitatea ca angajații să fi folosit fiolele pentru pacienți și să fi uitat să treacă în condica de medicamente. 

Poliția s-a deplasat la fața locului, a luat amprente și încearcă acum să pună cap la cap toate informațiile pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat. 

Fentanilul este o substanță extrem de puternică, un opioid sintetic, de 100 de ori mai puternică decât morfina, de 30 până la 50 de ori mai puternică decât heroina, și se folosește pentru tratamentul bolnavilor de cancer aflați în stadii terminale, pentru ameliorarea durerilor.

Fentanilul este folosit ca drog și în SUA, consumul acestuia fiind una dintre principalele cauze de deces pentru americanii cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani.

×
Subiecte în articol: spital Brașov fentanil dispărute
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close