Antena 3 CNN Actualitate Locale Flăcări uriaşe în trei judeţe din ţară! Sute de hectare de vegetație, mistuite de incendii de vegetaţie

Flăcări uriaşe în trei judeţe din ţară! Sute de hectare de vegetație, mistuite de incendii de vegetaţie

Mai multe incendii puternice de vegetaţie uscată au izbucnit în judeţele Dolj, Dâmboviţa şi Buzău.

Flăcări uriaşe în trei judeţe din ţară! Sute de hectare de vegetație, mistuite de incendii de vegetaţie
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    13 Feb 2022   •   08:35

Incendiul din Buzău s-a extins pe o suprafaţă de 400 de hectare.

În Dolj, speriaţi că flăcările ar putea ajunge până la casele lor, localnicii le-au sărit în ajutor poliţiştilor. Din fericire nu au existat victime, iar flăcările au fost stinse la timp.

Incendiile de vegetaţie uscată din Dolj au avut loc în comunele Coțofenii din Față și Braloştiţa.

Focul s-a extins pe o suprafaţă de 100 de hectare, până în judeţul Gorj.

De spaimă că flăcările violente ar putea ajunge la locuinţe, localnicii au sărit în ajutorul pompierilor şi au încercat să potolească incendiul cu lopeţi şi chiar cu o macara.

Un alt incendiu devastator a izbucnit şi în Târgovişte, pe aleea Mănăstirea Dealu. Focul a izbucnit pe un deal din apropierea caselor şi ameninţa să ajungă şi la locuinţe din cauza vântului.

Localnicii spun că astfel de incidente sunt frecvente din cauza vecinilor care doresc să îşi cureţe grădinile, fără prea mult efort. Autorii sunt greu de găsit şi astfel scapă fără niciun fel de sancţiune.

Şi în Buzău, un incendiu s-a extins pe raza mai multor localităţi, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de hectare. Pentru a stinge flăcările au acţionat pompieri, atât din Buzău, cât şi din Râmnicu Sărat.

Cu toate că zonele unde incendiul a avut loc sunt greu accesibile, pompierii au reuşit să potolească flăcările în marea majoritate. 

×
Subiecte în articol: incendii Buzau Dambovita Dolj
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close