Antena 3 CNN Actualitate Locale Foc devastator la o mănăstire din Constanța! Imagini dramatice cu lăcașul de cult care se prăbușește

Foc devastator la o mănăstire din Constanța! Imagini dramatice cu lăcașul de cult care se prăbușește

Foc devastator la o mănăstire din Constanța! Imagini dramatice cu lăcașul de cult care se prăbușește
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
03 Oct 2019   •   16:34

UPDATE Mănăstirea din județul Constanța a ars în totalitate. Potrivit informațiilor, va fi nevoie de reconstrucție, iar partea rămasă va fi demolată.

----------------------------

Un puternic incendiu a izbucnit, joi după-amiază, la mănăstirea Sfântul Apostol Filip, la faţa locului deplasându-se 15 pompieri cu trei autospeciale de stingere, o autoscară, precum şi un echipaj SMURD. În ajutorul pompierilor au venit şi voluntari ai Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Adamclisi.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", "focul arde generalizat şi, din primele informaţii, turla aşezământului s-a prăbuşit".

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a spus că este posibil ca incendiul să fi fost cauzat de defecţiuni la reţeaua electrică.

"Din primele informaţii, au fost probleme la reţeaua electrică şi s-a încercat remedierea lor. Probabil incendiul este cauzat de această situaţie. (...) Se efectuau lucrări de finisare la corpurile de chilii", a afirmat Tănăsescu.

Mănăstirea Sf. Apostol Filip este una de călugări.

Nicio persoană nu a fost rănită în incendiu, biserica fiind puternic afectată, în timp ce corpul de chilii "nu a suferit stricăciuni", au spus reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Tomisului.

Potrivit preotului Eugen Tănăsescu, în momentul iscării focului la mănăstire se aflau şase persoane, toate fiind nevătămate.

×
Subiecte în articol: manastire
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close