Antena 3 CNN Actualitate Locale Focar de COVID-19 la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu şi la Socola. Printre cei infectaţi este şi un bebeluş

Focar de COVID-19 la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu şi la Socola. Printre cei infectaţi este şi un bebeluş

Este focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgenţă din Târgu-Jiu, unde 11 persoane din două secții au fost confirmate cu virusul Sars-CoV 2. O situaţie asemănătoare se înregistrează şi la Iaşi, la Socola.

Focar de COVID-19 la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu şi la Socola. Printre cei infectaţi este şi un bebeluş
Sursa foto: Getty Images
de Gabriela Mladin    |    15 Sep 2021   •   16:09

Este vorba despre două cadre medicale și nouă pacienți bolnavi de COVID-19.

Cele două focare de COVID-19 sunt la Secțiile de Gastroenterologie și Obstretică-Ginecologie. La prima dintre ele, cinci pacienți și un cadru medical au fost depistați pozitiv, iar la Obstetrică-Ginecologie, patru paciente și un cadru medical. 

La Obstretică-Ginecologie, o mămică infectată a născut noaptea trecută, iar nou-născutul a fost și el depistat cu Sars-CoV 2, fiind transferat la secția COVID de Pediatrie. 

Conducerea Spitalului Județean de Urgenţă Târgu-Jiu  a anunțat că internările pe cele doua secții se suspendă pentru trei zile și tot personalul care lucrează acolo va fi testat. 

De asemenea, toate persoanele infectate vor fi duse la spitalul suport COVID din Târgu-Cărbunești și se va începe dezinfecția pe secții. Aparținătorii au fost informați că nu vor mai avea acces pe cele două secții.

Focar de COVID şi la Socola

Un alt focar de COVID a fost depistat şi la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, acolo unde ieri erau înregistrate opt cazuri.

"Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi - Secția IV Acuți – opt (o infirmieră și şapte pacienți).

Măsuri: Primul caz a fost cel al infirmierei, a urmat un pacient care a prezentat simptomatologie specifică și ulterior, la testarea pacienților contacți direcți, au mai fost depistați încă şase pozitivi.

În zilele următoare se va relua testarea personalului și a pacienților", se arată în comunicatul remis presei.
 

×
Subiecte în articol: COVID-19 Târgu-Jiu Socola
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close