Antena 3 CNN Actualitate Locale Fost şef ANSVSA a fost condamnat de Tribunalul Mureş. Bărbatul încasa salariul, dar nu mergea la serviciu

Fost şef ANSVSA a fost condamnat de Tribunalul Mureş. Bărbatul încasa salariul, dar nu mergea la serviciu

Radu Roatiş a fost condamnat, astăzi, de Tribunalul Mureş, la doi ani şi șase luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu.

Fost şef ANSVSA a fost condamnat de Tribunalul Mureş. Bărbatul încasa salariul, dar nu mergea la serviciu
Sursa foto: zi-de-zi.ro
de Ioana Mircea    |    28 Dec 2022   •   23:44

Fostul şef al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş, va face doi ani şi șase luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, fiind obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, într-un dosar de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată.

DNA l-a trimis în judecată în acest dosar pe Radu Roatiş cu acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru sărvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată - 52 de acte materiale, şi fals intelectual în formă continuată – 12 acte materiale,  hotărârea pronunţată miercuri având drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Totodată, fostul şef al ANSVSA este nevoit să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să plătească cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 5.571 lei. 

În acest dosar trei dintre cei opt inculpați au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA Târgu Mureş, acuzaţia de bază fiind aceea că în perioada 2017-2021, fostul şef al ANSVSA, Radu Roatiş, ar fi încasat salariu de la DSVSA Mureş fără a se prezenta la serviciu, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: ANSVSA
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close