Antena 3 CNN Actualitate Locale Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    21 Mar 2017   •   15:07

Nicolae Petru Ioţcu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, sentinţa fiind pronunţată marţi, de Tribunalul Timiş. 

Nicolae Ioţcu a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă fiind condamnat la patru ani de închisoare cu executare, instanţa dispunând, în plus, confiscarea sumelor de 35.000 de lei şi 10.000 de euro. Judecaţi în acelaşi dosar, Adrian Nedelciu, fost director în cadrul CJ Arad, a fost condamnat la doi ani cu suspendare sub supraveghere, iar Alin Mircea Pătraşcu, fost administrator al unei firme comerciale, a fost condamnat la un an, nouă luni şi zece zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere. 

Fostul preşedinte al CJ Arad a fost trimis în judecată de către DNA, după ce a fost prins în flagrant, pe 24 iulie 2015, primind 10.000 de euro, după ce anterior a primit alţi 35.000 de lei pentru a facilita derularea unor proiecte la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Arad. 

Sentinţa Tribunalului Timiş nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. 

Potrivit anchetatorilor, Nicolae Petru Ioţcu în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziţie publică privind "Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în valoare de 1.600.000 de euro". 

Judecarea pe fond a dosarului a început în data de 23 noiembrie 2015. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: trafic de influenta Arad
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close