Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi frați români au recrutat tinere cu metoda loverboy pentru prostituție în Europa

Doi frați români au recrutat tinere cu metoda loverboy pentru prostituție în Europa

Doi frați din Galați sunt cercetați penal, după ce au recrutat prin metoda Loverboy trei tinere în scopul exploatării sexuale, în localuri din România, dar și Malta, Italia, Elveția, Germania, Belgia, Austria și Spania.

Doi frați români au recrutat tinere cu metoda loverboy pentru prostituție în Europa
Sursa foto: Pexels/Karolina Grabowska
de Roxana Mihăiescu    |    24 Noi 2023   •   17:11

În cursul zilei de joi, 23 noiembrie 2023, Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial, au pus în executare 14 mandate de aducere și un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Galați.

Potrivit anchetatorilor, frații au recrutat trei persoane vătămate majore,  prin inducere în eroare (metoda loverboy), în scopul exploatării sexuale, în diferite locații din România, dar și din Malta, Italia, Elveția, Germania, Belgia, Austria și Spania.

Citește și: Doi bărbaţi din Oradea au fost arestaţi, după ce au oferit gratuit droguri unor copii | Doi dintre minori au ajuns la spital

”La data de 23.11.2023, procurorii DIICOT - ST Galaţi împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Galaţi, pun în executare un mandat de percheziţie domiciliară în municipiul Galaţi şi 14 mandate de aducere, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de droguri de risc, în formă continuată. Din cercetările efectuate a rezultat că doi făptuitori (fraţi), prin inducere în eroare (metoda loverboy) au recrutat trei persoane vătămate majore, în scopul exploatării sexuale, în diferite locaţii din România, dar şi din Malta, Italia, Elveţia, Germania, Belgia, Austria şi Spania”, precizează comunicatul DIICOT.

De asemenea, pe parcursul anului curent, cei doi frați ar fi procurat și deținut, atât pentru consum propriu, cât și pentru oferirea cu titlu gratuit, droguri de risc și substanțe cu efect psihoactive.

”Sumele obţinute de victime (aproximativ 150.000 euro şi 70.000 lei) au fost însuşite de cei doi făptuitori sprijiniţi de un al treilea făptuitor, cu care se află în relaţii de rudenie. De asemenea, s-a stabilit că pe parcursul anului 2023, doi dintre făptuitori au procurat şi deţinut droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv atât pentru consum propriu, cât şi pentru a le oferi cu titlu gratuit”, a mai transmis DIICOT, notează Știri Diaspora.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close