Antena 3 CNN Actualitate Locale Au furat mașina unei asistente din curtea spitalului și au circulat cinci zile prin Caracal, fără permis, în timp ce se lăudau pe Instagram

Au furat mașina unei asistente din curtea spitalului și au circulat cinci zile prin Caracal, fără permis, în timp ce se lăudau pe Instagram

Doi minori din Olt s-au plimbat șase zile cu o mașină furată din curtea spitalului din Caracal, postând isprăvile pe Instagram, până i-a prins Poliția.

Au furat mașina unei asistente din curtea spitalului și au circulat cinci zile prin Caracal, fără permis, în timp ce se lăudau pe Instagram
de Mia Lungu    |    09 Noi 2022   •   22:18

Cei doi băieți, de 16, respectiv 17 ani, și sunt din Caracal, au furat din curtea Spitalului Municipal Caracal autoturismul unei asistente, folosindu-l ulterior, timp de șase zile, până când au fost prinși în trafic.

Aceștia au avut grijă să schimbe numerele mașinii cu numere furate de la o alta, iar în timpul în care nu se plimbau, țineau mașina ascunsă în locuri ferite, din zone puțin circulate.

"La data de 2 noiembrie a.c., în jurul orei 7:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către o femeie, din municipiul Caracal, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul din parcarea unei unități spitalicești din aceeași localitate.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Caracal, care au stabilit faptul că, în noaptea de 1/2 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras un autoturism ce se afla în parcarea unei unități spitalicești din municipiul Caracal", au transmis reprezentanții Poliției Olt.

Aventura s-a terminat luni, 7 noiembrie, când au fost prinși de polițiști, după o urmărire în trafic, pe raza localității Vișana.

"În urma probatoriului administrat, la data de 8 noiembrie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele celor doi tineri, a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în data de 9 noiembrie a.c. să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propuneri legale", au mai transmis polițiștii.

Astăzi, 9 noiembrie, la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, instanța de judecată a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele celor doi tineri.

"Aceștia au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Claudiu Șerban.

Mai grav decât furtul mașinii a fost faptul că au condus-o pe drumurile publice, zile la rând, fără să aibă permis, cu viteze mari, de 120-130 kilometri/h, punând în pericol ceilalți participanți la trafic. Cei doi nu au ascuns acest fapt, ba chiar au postat imagini pe Instagram. Aceste imagini ar fi dovada că nu sunt la primul furt al unui autoturism, potrivit adevarul.ro.

 

×
Subiecte în articol: masina spital Caracal
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close