Antena 3 CNN Actualitate Locale Furtunile au făcut ravagii în ultimele 24 de ore | Vreme extremă în România

Furtunile au făcut ravagii în ultimele 24 de ore | Vreme extremă în România

Mai multe judeţe au fost lovite crunt, în ultimele ore, de vijelii şi ploi torenţiale, urmate de inundaţii şi de căderi de grindină. 

Furtunile au făcut ravagii în ultimele 24 de ore | Vreme extremă în România
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2022   •   09:16

În timp ce jumătate din ţară fierbea sub coduri meteo de caniculă, în cealaltă jumătate oamenii se luptau cu potopul ce-a urmat ruperilor de nori. 

În Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Vâlcea zeci de copaci au fost rupţi de vântul puternic şi au căzut pe carosabil. 

Canalizările n-au făcut faţă cantităţii uriaşe de apă, şoselele au fost acoperite de nămolul adus de torenţi, iar grindina a distrus culturile agricole. 

O ploaie torenţială a inundat mai multe străzi din Târgu-Jiu. Canalizările n-au mai făcut faţă debitului foarte mare de precipitații. Apa le-a intrat localnicilor în curţi, beciuri şi chiar în case sau în maşini. 

Grindina a distrus, în comunele Polovragi și Baia de Fier, culturi mari de legume și fructe. 

Rupere de nori a fost şi la Drobeta-Turnu Severin. A plouat cu găleata în toate cartierele oraşului. Şi aici, apa a inundat străzile.

Din cauza cantităţilor mari de apă căzută pe carosabil, mai multe şosele au fost inundate.

Ploaia torenţială care a căzut în judeţul Caraş Severin, însoţită de rafale putrenice de vânt, a rupt crengile mai multor copaci. 

Un şofer a murit în comuna Slatina-Timiş după ce s-a izibit cu maşina de un microbuz din Bulgaria. A rămas încarcerat şi a fost scos cu greu din fiarele autovehicului. 

Cei trei pasageri din microbuz au scăpat doar cu răni uşoare. Bărbatul, salariat al MAI, nu ar fi adaptat viteza la condiţiile meteo. 

În judeţul Vâlcea, oraşul Drăgăşani dar şi câteva comune, precum Prundeni şi Ștefănești, au fost măturate de furtuni şi de ploi torenţiale. Străzile au fost inundate. 

Meteorologii şi hidrologii au emis multe coduri roşii, portocalii şi galbene de vremre rea şi de inundaţii pentru mai multe judeţe. 
 

×
Subiecte în articol: furtuna vijelii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close