Antena 3 CNN Actualitate Locale Gabi Musteață, omul care dezvăluit cazul chelneriţei de la APA Prut-Bârlad, a câștigat procesul. Trebuie reangajat şi despăgubit

Gabi Musteață, omul care dezvăluit cazul chelneriţei de la APA Prut-Bârlad, a câștigat procesul. Trebuie reangajat şi despăgubit

Gabi Musteață, directorul tehnic de la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, a câștigat în instanță procesul intentat instituției, după ce a fost concediat pentru că a refuzat să lucreze cu o chelneriță angajată pe sprânceană pe post de inginer. Potrivit deciziei el trebuie să fie reangajat acum în funcția de director și despăgubit financiar de instituție. Decizia nu este definitivă.

Gabi Musteață, omul care dezvăluit cazul chelneriţei de la APA Prut-Bârlad, a câștigat procesul. Trebuie reangajat şi despăgubit
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2021   •   19:41

Tribunalul Iași s-a pronunțat în procesul deschis de către Gabi Musteață dat afară, după dezvăluirea angajărilor rudelor șefilor de la Apele Române București, inclusiv a celebrei de-acum chelnerițe Simona Iancu, care a obținut postul de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

„Obligă pârâta să achite reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate precum şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în funcția de Director Tehnic Exploatare, Mentenanță a ISNGA şi Investiții, gradul II, începând cu data de 08.02.2021 şi până la data reintegrării efective, precum şi dobânda legală începând de la data prezentei hotărâri. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 2000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu de avocat)”, se precizează în minuta instanței, obținută de Ziarul de Iași.

Reamintim că acest caz a fost făcut public de Recorder, care a descoperit că o fostă chelneriță a ajuns inginer la Apele Române. Dezvăluirile au fost făcute chiar de directorul tehnic Gabi Musteață convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești.

După mediatizarea cazului, DNA a dispus urmărirea penală față de șase suspecți, acuzați de abuz în serviciu, obținere de foloase necuvenite și complicitate la abuz în serviciu, în cazul angajărilor prin detașare de la Apele Române. Printre cei vizați se numără și directorul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, Petru Avram, dar și fosta chelneriță Simona Iancu, care şi-a dat demisia după ce cazul ei a fost făcut public.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close