Antena 3 CNN Actualitate Locale Gabriela Firea: Am primit multe amenințări în ultima perioadă, a fost și un șantaj

Gabriela Firea: Am primit multe amenințări în ultima perioadă, a fost și un șantaj

Gabriela Firea: Am primit multe amenințări în ultima perioadă, a fost și un șantaj
13 Mar 2017   •   15:28

Primarul general, Gabriela Firea, a făcut referire, luni, la decizia de a rezilia contractul prin care compania UTI asigura mentenanţa Arenei Naţionale, subliniind că a luat această hotărâre din motive financiare, dar şi care ţin de calitatea serviciilor oferite de către firma respectivă.

"Am moştenit un contract cadru, semnat acum trei ani de zile, dar care nu putea să funcţioneze singur fără ca, anual, să se semneze de asemenea un contract subsecvent. Am moştenit trei astfel de contracte subsecvente, două semnate de fostul primar, domnul Sorin Oprescu, şi unul semnat de domnul Răzvan Sava. În momentul în care eram eu pusă în situaţia de a semna un astfel de contract subsecvent şi mi s-a adus la cunoştinţă că mentenanţa este foarte scumpă comparativ cu serviciile prestate, am refuzat să fac acest lucru. Practic, contractul nu mai este valabil - ultimul semnat, subsecvent - din 31 decembrie. Nu puteam să semnez în continuare, am ajuns în luna martie în această situaţie în care operatorul nu mai avea contract subsecvent şi eu nu doream să îl semnez din motive financiare şi de calitate a serviciilor. Au fost foarte multe presiuni şi ameninţări în această perioadă, inclusiv şantaj - la modul că nu vom mai putea transmite meciul de pe Arenă. Am rezistat şi am luat decizia - spun eu, istorică - să redăm arena bucureştenilor", a precizat primarul general, în cadrul unei declaraţii acordate presei.

Gabriela Firea a adăugat că Primăria Capitalei plătea două milioane de euro anual pentru contractul de mentenanţă a Arenei Naţionale, iar prin preluarea acestui serviciu de către Municipalitate suma va fi înjumătăţită.

"Chiar de la meciul de duminică, Primăria generală a Capitalei şi-a asumat operarea Arenei Naţionale şi am făcut o economie de mai bine de un milion de euro. Au început deja atacurile în presă - le puteţi citi - şi acuzaţiile, inclusiv acuzaţia cu darea în judecată. Nu mă sperii, nu renunţ, merg pe aceeaşi idee, că trebuie să gestionăm Capitala cu multă responsabilitate, să oprim hemoragiile de la buget, să spunem stop contractelor păguboase pentru Primăria Capitalei şi în cele opt luni de zile am început deja să fac curăţenie în privinţa contractelor pe care eu le consider păguboase", a spus Firea.

Întrebată cum răspunde acuzaţiilor conform cărora ar fi încercat să curteze angajaţii firmei UTI, ea a precizat că în mass media au apărut o serie de acuzaţii neasumate şi a spus că angajaţii companiei respective sunt liberi pe piaţa muncii. Pe de altă parte, Firea a subliniat că operarea Arenei Naţionale, la meciul de duminică, a fost realizată exclusiv cu angajaţi ai Primăriei Capitalei.

"Sunt câteva site-uri care au publicat un aşa numit comunicat. Eu cred că orice operator care are contract cu Primăria Generală a Capitalei şi căruia îi încetează unul dintre contracte - pentru că această companie mai are şi alte tipuri de contracte, individual sau în asociere cu alte companii - ar trebui să aibă mai multă decenţă, mai mult respect. Este vorba de bani publici. (...)Vreau să spun că am fost ameninţaţi săptămâna trecută că vom fi în imposibilitatea de a se juca pe Arena Naţională, de a pătrunde spectatorii, de a avea toate condiţiile tehnice necesare unui astfel de meci. Nu s-a întâmplat aşa, după cum aţi observat. Transmisia sportivă s-a derulat în bune condiţii şi la modul profesionist. Deci am făcut şi o economie şi creştem şi calitatea serviciilor. Nu mă las intimidată de aceste campanii negative de presă, nu este prima companie, prima firmă care mă atacă nejustificat în mass media. Aş dori, în schimb, un punct de vedere oficial, asumat, iar aceste ştiri prin presă să fie semnate de o persoană, de un director, un preşedinte de companie. Eu nu pot să răspund în faţa presei unor presupuneri, aşa zise comunicate neoficiale din partea unei companii", a mai precizat ea

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Arena Nationala santaj
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close