Antena 3 CNN Actualitate Locale Gabriela Firea împodobește Capitala cu polițiști de sărbători: Benzile unice vor fi monitorizate

Gabriela Firea împodobește Capitala cu polițiști de sărbători: Benzile unice vor fi monitorizate

Gabriela Firea împodobește Capitala cu polițiști de sărbători: Benzile unice vor fi monitorizate
Sursa foto: Foto: Facebook Gabi Firea
24 Noi 2016   •   21:53

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, va cere sprijinul ministrului Afacerilor de Interne pentru suplimentarea numărului de polițiști din intersecții și va solicita RATB creșterea numărului de mijloacelor de transport în comun pentru a scurta timpii de așteptare și pentru a preveni aglomerația în perioada sărbătorilor, a informat Biroul de presă al Primăriei Capitalei.

Gabriela Firea a convocat, joi, la sediul Municipalității, o ședință cu reprezentanții Poliției Rutiere, ai Poliției Locale și cu Direcțiile de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei, pentru a identifica soluții cu privire la fluidizarea traficului în Capitală.

"Voi cere sprijinul ministrului Afacerilor de Interne să suplimenteze numărul polițiștilor din intersecții și din zonele foarte aglomerate, în special în zonele marilor centre comerciale, astfel încât să nu ne confruntăm cu blocaje rutiere sau accidente. Am primit numeroase sesizări de la cetățeni cu privire la zone concrete cu probleme în trafic și doresc să rezolvăm cât se poate de rapid aceste situații", a declarat primarul general.

Edilul șef a explicat că este necesar ca Poliția Rutieră, în colaborare cu Poliția Locală, să elibereze benzile unice deja implementate, de pe marile bulevarde, și a cerut Administrației Străzilor să refacă marcajele rutiere atât în cadrul lucrărilor de reabilitare, cât și acolo unde este necesar.  

"Am solicitat de asemenea RATB să suplimenteze numărul mijloacelor de transport în comun pentru a scurta timpii de așteptare și pentru a preveni aglomerația. Voi avea o întâlnire cu primarii de sector, cărora le voi solicita să mobilizeze polițiștii locali pentru a lua măsuri drastice în ceea ce privește autoturismele parcate pe marile bulevarde și care blochează benzi întregi de circulație sau chiar mijloace de transport în comun", a adăugat Firea. 

Benzile unice care vor fi monitorizate de polițiști și care sunt deja implementate sunt pe Calea Griviței, bd. Unirii, Splaiul Independenței (de la Spitalul Universitar la Națiunile Unite), bd. Constantin Prezan (între Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle), a menționat PMB.

Totodată, edilul șef a mai solicitat Administrației Străzilor o amplă acțiune de verificare a semafoarelor, precum și echipe operative pregătite să intervină în cel mai scurt timp în cazul unor defecțiuni.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre necesitatea reconfigurării unor intersecții, montarea unor semafoare și luarea unor măsuri concrete, rapide în "zonele problematice", a informat PMB. De exemplu, în dreptul Mall Promenadă, pe Calea Floreasca, poliția locală de sector va acționa pentru regularizarea trecerii de pietoni, la fel ca și în cazul trecerii de pietoni de la stația de metrou Preciziei, unde poliția va reglementa trecerea de pietoni, până la amplasarea de urgență a unui semafor mobil. Totodată, poliția va degaja prima bandă de circulație și va reglementa și trecerile de pietoni din zona Pipera (unde există o densitate mare de birouri și implicit trafic rutier și pietonal intens). 

"Un alt exemplu îl constituie intersecția de la Doamna Ghica, unde, atât în sensul de mers către Bucur Obor, cât și invers, una dintre cele trei benzi este constant blocată din cauza mașinilor parcate neregulamentar, ceea ce face ca circulația să se desfășoare cu dificultate iar troleibuzul să nu poată accesa uneori stațiile. În această zonă, Poliția Rutieră și Poliția Locală de sector vor acționa constant pentru sancționarea celor care blochează circulația. Aceeași situație se înregistrează și pe Calea Moșilor, în zona intersecției Bucur Obor, unde, din cauza mașinilor parcate neregulamentar, se circulă pe o singură bandă. Și în acest caz, Poliția Locală va lua măsuri pentru degajarea arterelor. O altă zonă unde Poliția Rutieră și Poliția Locală vor acționa este Prelungirea Ghencea, intersecția cu Valea Oltului, unde zilnic se înregistrează blocaje de trafic", a menționat sursa citată.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close