Antena 3 CNN Actualitate Locale Gafă uriaşă la Buzău! Poze cu Ceauşescu şi primarul, cap de listă la expoziţie: "A fost ca să ne facem noi reclamă!"

Gafă uriaşă la Buzău! Poze cu Ceauşescu şi primarul, cap de listă la expoziţie: "A fost ca să ne facem noi reclamă!"

Expoziţie stradală cu gafe, la Buzău! Primarul a vrut să marcheze, prin intermediul fotografiilor de epocă, un moment important pentru oraş, însă a fost criticat pentru decizia de a lipi pe panouri şi imagini cu Nicolae Ceauşescu.

Gafă uriaşă la Buzău! Poze cu Ceauşescu şi primarul, cap de listă la expoziţie: "A fost ca să ne facem noi reclamă!"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    13 Apr 2022   •   10:16

Nici pozele care ilustrau realizările recente ale municipalităţii nu au fost privite cu ochi buni. Aşa că, la presiunea publicului, toate au fost eliminate.

Două imagini cu Nicolae Ceauşescu care au fost ''strecurate'' printre fotografiile reprezentative pentru Buzău.

Şi, aşa cum era de aşteptat, gafa autorităţilor a stârnit valuri de indignare printre locuitori.

Cu doar câteva ore înainte de inaugurarea expoziţiei stradale care marca 1.650 de ani de la prima atestare documentară a oraşului, primarul a dat ordin ca cele două fotografii să fie înlăturate.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău: "A fost ca să ne facem noi reclamă"

Întrebat dacă a fost vorba despre o eroare, mai în glumă-mai în serios, edilul susţine că a avut în minte şi un scop când a luat această decizie.

"Ca să atragem atenţia, s-au pus şi două imagini cu Ceauşescu, dar nu le-am pus ca să îi facem reclama lui Ceauşescu. A fost ca să ne facem noi reclamă, ca Buzău, şi să vorbim mai mult despre o perioadă", spune Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Edilul are multe cuvinte de laudă pentru perioada comunismului

Susţine că, în anii comunismului, oraşul s-a dezvoltat foarte mult.

 Istoria are şi umbre şi lumini şi nu ne puteam lipsi de perioada de 45 de ani între 1945-1989 că şi atunci au fost oameni şi s-au făcut lucruri importante la Buzău. A fost o capcană pentru voi, îmi pare rău că aţi căzut în ea, ca să atragem atenţia s-au pus şi două imagini cu Ceauşescu, dar nu ca să îi facem reclamă. Faptul că nişte oameni s-au simţit lezaţi nu este treaba mea. E o sărbătoare importantă pentru Buzău sunt 1650 de ani. Suntem practic cel mai vechi oraş din România în care avem documentat că exista creştinism aici”, a adăugat Constantin Toma.

Prezent la eveniment, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a încercat să minimizeze gafa autorităţilor locale

"S-a corectat, cel mai important, cel mai important este să nu persişti în greşeală şi lucrul acesta trebuie apreciat pentru domnul primar, mai ales că dânsul a fost criticat pe nişte lucruri despre care, cum să spun, dacă nu ar fi fost dumnealui nu le-am fi avut", a declarat ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Pe lângă fotografiile cu Ceaușescu, în cadrul expoziție au apărut și mai multe poze cu primarul, în diferite momente ale mandatului său. Unele dintre acestea au dispărut și ele odată cu cele ale dictatorului comunist.

La inaugurarea expoziţiei îşi anunţase prezența și liderul PSD, Marcel Ciolacu, însă acesta a anulat invitația în ultimul moment.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close