Antena 3 CNN Actualitate Locale Gândaci morți printre alimente și produse de patiserie expirate de un an, în piețele din Timișoara | ANPC a închis 22 de unități comerciale

Gândaci morți printre alimente și produse de patiserie expirate de un an, în piețele din Timișoara | ANPC a închis 22 de unități comerciale

22 de unități comerciale din Timișoara au fost închise după ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au verificat piața din oraș și laboratoarele de panificație. Gândacii morți și produsele expirate le-au adus proprietarilor amenzi de peste jumătate de milion de lei.

Gândaci morți printre alimente și produse de patiserie expirate de un an, în piețele din Timișoara | ANPC a închis 22 de unități comerciale
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    02 Sep 2022   •   09:56

Inspectorii ANPC au găsit gândaci, mizerie și produse expirate în piețele de lactate și carne din Timișoara. Aceștia au controlat și laboratoarele de patiserie din oraș unde au găsit nereguli majore. În total, 44 de unități au fost găsite ca fiind problematice.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au spus că ei înțeleg să încurajeze producătorii români, dar nu așa, astfel încât să îi prejudicieze pe cumpărători.

Vânzătorii au spus nu există gândaci, ci de fapt ce au văzut comisarii ar fi bucăți mici de brânză care cad de pe brânzeturi și se îngălbenesc din cauza frigului.

Totodată ei susțin că au analizele făcute pentru produsele pe care le vând și că nu s-a intoxicat nimeni de 30 de ani.

Vitrinele frigorifice pe care le-a pus la dispoziție Administrația Piețelor vânzătorilor sunt ruginite și vechi de dinainte de Revoluție, potrivit inspectorilor ANPC.

Nu au scăpat de ochiul vigilent al inspectorilor în alimentație publică nici laboratoarele de patiserie și panificație din oraș. Aici au fost descoperite, pe lângă mizerie, produse expirate de acum un an și depozitate necorespunzător. În imagini se vede cum produsele erau depozitate pe tăvi ruginite.

22 de unități au fost oprite temporal, iar alte 22 au fost închise pentru o perioadă de cel mult 6 luni. Amenzile totale aplicate se ridică la peste 600.000 de lei

Brânză cu gândaci vândută oamenilor și în piețe din Lugoj

În timpul unei inspecţii ANPC, echipele de control au descoperit produse alimentare vândute în condiții necorespunzătoare și în piețele din Lugoj. În imagini se vede cum lângă brânza pe care oamenii o cumpărau pentru consum, zăceau gândaci morţi.

×
Subiecte în articol: Timișoara ANPC produse expirate gandaci
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close