Antena 3 CNN Actualitate Locale Gemeni născuți în ambulanță, salvaţi din ghearele morţii de medicii SMURD din Târgu Mureş

Gemeni născuți în ambulanță, salvaţi din ghearele morţii de medicii SMURD din Târgu Mureş

Doi copii născuți prematur au fost salvați de intervenția promtă a 3 echipaje SMURD din Târgu Mureș.

Gemeni născuți în ambulanță, salvaţi din ghearele morţii de medicii SMURD din Târgu Mureş
Sursa foto: Facebook
de Andreea Cigolea    |    17 Oct 2022   •   11:18

Pentru că mama lor se simtea rău, a fost chemată ambulanța, însă deja unul dintre gemeni era născut și resuscitat de un alt echipaj.

După câteva minute, copilul și-a revenit, însă misiunea echipajelor de pe ambulanță nu avea să se termine.

Fratele său urma să vină pe lume și lupta să trăiască. Paramedicii l-au readus la viață și pe el după mai multe eforturi.

Acum cei doi bebeluşi se află în afara oricărui pericol, internaţi alături de mama lor in spital. 

"La interval de câteva minute de la momentul solicitării, paramedicii care încadrau ambulanţa SMURD de prim-ajutor (EPA) anunţă că trebuie să se oprească deoarece pacienta se află pe punctul de a naşte.

Astfel, la sosirea ambulanţei de terapie intensivă, primul nou-născut era deja expulzat şi era în îngrijirea membrilor echipajului de prim ajutor, aplicând manevrele obişnuite de aspirare a căilor aeriene, stimulare tactilă etc.

În ciuda aplicării corecte a protocolului, nou-născutul preluat deja de către medicii şi asistenţii SMURD de pe ambulanţa de terapie intensivă începuse să nu mai aibă respiraţii spontane, devenise cianotic, fără tonus muscular, intrând, din păcate, în stop cardio-respirator.

Astfel, se iniţiază imediat manevre de resuscitare neonatală, având răspuns pozitiv după aproximativ 3-4 minute. Concomitent, echipajele SMURD examinau şi stabilizau proaspăta mămică", a precizat DSU, într-o postare pe Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: SMURD Târgu Mureș
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close