Antena 3 CNN Actualitate Locale Geologii încep forajele în oraşul care se surpă: Zeci de oameni sunt încă sinistraţi, în Slănic Prahova

Geologii încep forajele în oraşul care se surpă: Zeci de oameni sunt încă sinistraţi, în Slănic Prahova

Geologii încep forajele în oraşul care se surpă. Specialiştii vor să afle ce provoacă adâncirea craterului din Slănic şi cât de mare este amploarea fenomenului care a dus la evacuarea a zeci de persoane.

de Cristi Georgescu    |    08 Mai 2024   •   10:50

În această dimineață are loc o şedinţă a autorităţilor locale, în cadrul căreia specialiștii pun la punct detaliile ce țin de logistica necesară pentru a face aceste foraje și toți parametrii de care au nevoie.

Vor stabili exact locațiile în care trebuie să sape pentru a obține răspunsuri, dar și adâncimea la care trebuie să ajungă.

Toate acestea, potrivit hotărârii comitetului pentru situații de urgență prin care Institutul Geologic al României a fost îndrituit să intervină și să facă aceste foraje. Termenul limită pentru încheierea lor este de 13 mai.

După ce vor fi finalizate,  a doua zi, pe data de 14 mai, trebuie să își prezinte concluziile la care au ajuns după aceste foraje. Datele sunt importante, având în vedere că s-ar putea stabili cauza acestei surpări, dar totodată i-ar putea ajuta pe experți să înțeleagă mai bine ce se întâmplă în prezent în subteran, mai ales după lucrările de stabilizare făcute aici.

Prefectura spune că lucrările de stabilizare au avut succes.

În momentul de față, întreaga zonă din Slănic este monitorizată, după ce, la prima vedere, solul dă semne că s-a stabilizat.

Chiar și așa, autoritățile nu au dat mai multe detalii despre un eventual termen la care cei 58 de localnici evacuați din casele lor s-ar putea întoarce.

×
Subiecte în articol: Slanic Prahova
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close