Antena 3 CNN Actualitate Locale Ger extrem în toată ţara. Temperaturile au scăzut până la -22 de grade

Ger extrem în toată ţara. Temperaturile au scăzut până la -22 de grade

Ger extrem în toată ţara. Temperaturile au scăzut până la -22 de grade
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Ian 2016   •   07:54
A fost o noapte cu ger polar în majoritatea zonelor din ţară. Temperaturile au scăzut până la minus 22 de grade Celsius, iar autorităţile au impus măsuri speciale în aceste condiţii. 
 
De exemplu, la Piatra Neamţ au salvat din ger un bebeluş de numai şase luni care era ţinut de mama sa în sala de aşteptare a gării din oraş şi au adunat de pe străzi zeci de oameni fără adăpost.
 
Pentru femeia de 31 de ani, sala de aşteptare din gara din Piatra Neamţ este acasă. Femeia se adăposteşte acolo în fiecare noapte împreună cu bebeluşul ei de numai 6 luni. 
 
Din cauza temperaturilor extrem de scăzute, bebeluşul s-a îmbolnăvit, aşa că politistii feroviari au cerut ajutor medicilor. 
 
Cu greu au convins-o medicii pe femeie să părăsească sala de aşteptare a gării, singurul ei adăpost.
 
Femeia s-a lăsat înduplecată într-un final şi a fost transporatată împreună cu bebeluşul ei la spital. Acum, autorităţile vor lua legătura cu reprezentanţii Protecţiei Sociale pentru a stabili soarta celor doi. 
 
A fost o noapte geroasă şi în Ploieşti, mai ales pentru oamenii fără adăpost, care sunt nevoiţi să doarmă sub cerul liber, la minus 13 grade. Zeci de echipe de medici şi poliţişti  i-au transportat pe cei fără un acoperiş deasupra capului la adăpostul social din oraş. 
 
Din cauza temperaturilor extrem de scăzute, autorităţile au decis ca adăpostul să rămână deschis şi pe timpul zilei. 
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close