Antena 3 Actualitate Locale Gest revoltător într-un cimitir din Vaslui. Zeci de morminte evrești au fost vandalizate

Gest revoltător într-un cimitir din Vaslui. Zeci de morminte evrești au fost vandalizate

03 Apr 2019   •   23:36
Gest revoltător într-un cimitir din Vaslui. Zeci de morminte evrești au fost vandalizate

Cimitirul evreiesc din Huşi, judeţul Vaslui, a fost vandalizat. Peste 70 de monumente funerare au fost complet distruse, scrie Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic.

„În numele conducerii Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, Preşedintele Federației își exprima indignarea sa totală, însoţite de sentimente de amărăciune, de profundă mâhnire, pentru informaţia primită recent, referitoare la un grav act de vandalizare sălbatică care a avut loc în incinta cimitirului evreiesc din Huşi, la începutul săptămânii trecute, când un număr de 73 de monumente funerare au fost distruse.

Nu este admisibil ca în zilele de astăzi, în România contemporană, stat democrat, pluralist, în care drepturile şi obligaţiile evreilor şi ale celorlalte minorităţi naţionale sunt egale cu ale majorității, să se întâmple un eveniment atât de antiuman, atroce, de profanare a mormintelor.

În numele tuturor evreilor trăitori în România de astăzi, dar şi a celor aflaţi în prezent în Israel şi în alte ţări, protestăm energic faţă de cele întâmplate la Huşi, şi cerem, pe deplin temei, organelor în drept, să ancheteze cu minuţiozitate şi înalt profesionalism cele întâmplate în cimitirul evreiesc din Huşi, în vederea deschiderea cercetării penale şi aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi, în temeiul codului penal şi a legislaţiei speciale”, se precizează în comunicatul de presă al Federației Comunităților Evreiești din România.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close