Antena 3 CNN Actualitate Locale Metoda la care a apelat un gorjean pentru a plăti facturi mai mici la curent

Metoda la care a apelat un gorjean pentru a plăti facturi mai mici la curent

Un gorjean a apelat la o metodă inedită pentru a plăti facturi mai mici la curent.

Metoda la care a apelat un gorjean pentru a plăti facturi mai mici la curent
Sursa foto: Getty Images/profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2023   •   20:11

Bărbatul a fost condamnat pentru furt, după ce s-a folosit de o instalație improvizată pentru a plăti facturi mici la curent. A fost descoperit, s-a ales cu dosar penal și ulterior a fost condamnat cu suspendare. 

În plus, bărbatul va trebui să achite și prejudiciul, care depășește suma de 10.000 de lei, scrie gorjeanul.ro.

Bărbatul din comuna Ionești a executat şi folosit o instalaţie clandestină pentru a se racorda direct la reţeaua de curent electric. "În fapt, în data de 06.02.2020, reprezentanţii societăţii S.C. Distribuție Energie Oltenia S.A. au efectuat un control la imobilul inculpatului, în prezenţa şi cu acordul acestuia, fiind identificată o instalaţie electrică clandestină, improvizată, conectată la reţeaua stradală de distribuţie a energiei electrice a operatorului de distribuţie, instalație ce ocolea contorul electric, pentru ca energia electrică consumată să nu fie facturată de furnizor, cauzând un prejudiciu în valoare de 10.708,89 lei", potrivit rechizitoriului.

Bărbatul a fost învinuit și condamnat la 5 luni și 10 zile de închisoare

Bărbatul a recunoscut că în 2018 a făcut o improvizație la instalația de alimentare cu energie electrică la locuinţa sa, inversând faza cu nulul din consolă, iar, ca şi nul, folosea împământarea de la instalația de telefonie şi, în acest fel, energia electrică consumată nu era măsurată de contorul electric. Proceda astfel pe timpul iernii, întrucât folosea calorifer electric pentru încălzirea locuinţei.

Bărbatul a fost condamnat, săptămâna trecută, la 5 luni şi 10 zile de închisoare. Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de doi ani. În acest timp, bărbatul este obligat să frecventeze un program de reintegrare și să muncească timp de 60 de zile în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Ioneşti sau în cadrul Şcolii Gimnaziale Ioneşti.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close