Antena 3 CNN Actualitate Locale O gravidă s-a rătăcit cu maşina şi a rămas blocată pe câmp, după ce a urmat indicaţiile GPS-ului, în Vrancea

O gravidă s-a rătăcit cu maşina şi a rămas blocată pe câmp, după ce a urmat indicaţiile GPS-ului, în Vrancea

Patru persoane, printre care şi o femeie însărcinată, care urmau să ajungă la o cabană din comuna Dumitrești, Vrancea s-au rătăcit după ce au urmat indicațiile date de GPS. 

O gravidă s-a rătăcit cu maşina şi a rămas blocată pe câmp, după ce a urmat indicaţiile GPS-ului, în Vrancea
Sursa foto: Antena 3
de Adrian Bonciu    |    26 Dec 2021   •   12:01

Cei patru plecaseră din Cândeşti şi când şi-au dat seama că nu mai pot înainta pe drum, întrucât au rămas blocate în noroi, au sunat la 112, în jurul orei 23:30.

În ajutorul celor două femei (dintre care una însărcinată) și doi bărbați, cu vârste între 23 și 34 de ani, au venit doi polițiști ai Secției 2 Rurală Gugești, reprezentanți Salvamont, SVSU, dar și voluntari.

Temperatura scăzută, precipitaţiile, zona cu risc de animale sălbatice, dar și faptul că deplasarea s-a făcut pe jos circa doi kilometri au făcut ca misiunea echipei să se încheie la aproximativ trei ore după ce autoturismul a fost găsit în extravilanul comunei Gura Caliței.

Persoanele au fost preluate de polițiști și Salvamont, pentru că autoturismul avea defecțiuni la sistemul de ambreiaj.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Tragem un semnal de alarmă cu privire la folosirea GPS care vă poate duce în siguranță acasă, dar la fel de uşor vă poate transforma în victime. 

Astfel, sfătuim cetățenii să nu folosească GPS în afara drumurilor asfaltate. 

Nu vă încredeți sută la sută în GPS, deoarece poate fi neactualizat sau poate avea erori în condiţile unei configuraţii satelitare proaste. 

Acest mijloc de orientare poate avea marcate pe hărţile prestabilite drumuri închise accesului public, restricţionate, impracticabile, rute unde se efectuază lucrări şi drumuri închise în urma unor alunecări de teren, viituri, căderi de arbori. 

Citiţi indicatoarele rutiere şi luaţi în consideraţie marcajele de restricţionare sau avertizare, care sunt mult mai actuale decât platforma pe care lucrează GPS.

Cel mai sigur este ca, atunci când asfaltul se termină, când drumurile încep să fie din ce în ce mai puțin practicabile și duc spre zone necirculate, unde se exploatează sau sunt lucrări, să vă întoarceți şi în scurt timp GPS-ul va genera o alta rută, cu siguranţă mai sigură", ne recomandă oficialii.
 

×
Subiecte în articol: rătăcire Vrancea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close