Antena 3 CNN Actualitate Locale Gravide salvate cu elicopterul din zăpadă

Gravide salvate cu elicopterul din zăpadă

Gravide salvate cu elicopterul din zăpadă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Ian 2016   •   08:15

Salvarea mai multor femei însărcinate s-a făcut prin intervenţii contracronometru din partea medicilor. Cum ambulanţele nu au putut ajunge în satele izolate de viscol, a fost nevoie de intervenţia elicopterelor pentru a duce gravidele la spital. 

 
Chiar şi aşa, intervenţia elicopterelor a fost foarte dificilă din cauza vântului puternic. 
 
Pentru două femei din Vaslui, salvarea a ajuns prea târziu, iar copiii nu au supravieţuit. În total, 14 femei însărcinate au avut nevoie de intervenţia echipajelor de deszăpezire pentru a ajunge în siguranţă la spital. 
 
O femeie din localitatea gălăţeană Schela a intrat în travaliu, iar medicii au rămas blocaţi pe câmpurile înzăpezite. Asa că au luat decizia de a chema un elicopter SMURD, care a preluat-o pe gravidă şi a dus-o în siguranţă la spital. 
 
Femeia a fost internată la timp la Spitalul judeţean din Galaţi, unde a putut primi îngrijire specializată. 
 
Elicopterul SMURD a fost solicitat pentru încă o intervenţie, în satul brăilean Mihail Kogălniceanu. Şi aici, o femeie a intrat în travaliu, iar ambulanţa nu a reuşit să ajungă până la ea din cauza nametilor. 
 
Salvatorii recunosc că misiunile au fost extrem de dificile din  cauza vântului foarte puternic. 
 
În judeţul Vrancea, în numai 24 de ore, medicii au intervenit pentru 7 femei gravide. Drumul spre maternitate a fost plin de emoţii.
 
Ninsoarea şi viscolul au luat două vieţi în judeţul Vaslui. Două femei, care au intrat în travaliu, nu au putut să ajungă în timp util la spital. 
 

×
Subiecte în articol: gravide salvare zapada copii vant medici
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close