Antena 3 CNN Actualitate Locale Grevă japoneză la un liceu din Baia Mare. Clădirea este în renovare, iar elevii nu au unde să înveţe

Grevă japoneză la un liceu din Baia Mare. Clădirea este în renovare, iar elevii nu au unde să înveţe

Este grevă japoneză la Colegiul Național "Gheorghe Șincai" din Baia Mare. Clădirea este în reabilitare de doi ani, iar elevii sunt nevoiţi să schimbe periodic orarul, pentru că nu sunt destule spaţii disponibile în care să-şi desfăşoare orele.

Grevă japoneză la un liceu din Baia Mare. Clădirea este în renovare, iar elevii nu au unde să înveţe
Sursa foto: Viitor Inginer/Facebook
de Vasile Dale    |    20 Sep 2022   •   11:46

Este grevă japoneză la Colegiul Național "Gheorghe Șincai" din Baia Mare, unul din cele mai bune licee din oras.

Anul trecut de 13 ori s-a schimbat orarul din cauza lipsei spațiilor unde elevii să își poată derula cursurile.

Lucrările de reabilitare nu sunt finalizate.

În anul școlar trecut elevii au fost nevoiți să învețe învățat pe unde au putut.

Zece clase din cadrul Colegiului Național "Gheorghe Șincai" și-au desfășurat temporar orele într-o clădire a Centrului Universitar Nord Baia Mare.

"De doi ani de zile, clădirea insituţiei de învăţământ este în reabilitare şi nici acum nu a fost finalizată. Cei de la Inspectoratul Şcolar susţin că sălile de clasă sunt aproape gata, doar că montarea unui paratrăsnet nu ar fi putut fi făcută, deoarece vremea din ultimele zile nu ar fi permis acest lucru.

Din acest motiv, zece săli de clasă nu au în acest moment energie electrică. Elevii au discutat ieri cu profesorii iar de astăzi ei poartă banderole albe pe braţ şi sunt în grevă japoneză. Au cerut explicaţii atât Primăriei cât şi Inspectoratului Şcolar şi vor soluţii. Nu vor să mai înveţe în aceste condiţii. De altfel, eleviii susţin că dacă nu vor primi aceste răspunsuri, este foarte posibil ca mâine să refuze intrarea la ore", a relatat Vasile Dale, corespondent Antena 3.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close