Antena 3 CNN Actualitate Locale Grevă spontană la Complexul Energetic Oltenia! Sute de mineri nu mai vor să coboare în subteran

Grevă spontană la Complexul Energetic Oltenia! Sute de mineri nu mai vor să coboare în subteran

Este grevă spontană în aproape toate carierele de cărbune ale Complexului Energetic Oltenia. Minerii au întrerupt lucrul, nemulțumiți de faptul că legea privind reducerea vârstei de pensionare nu se aplică.

Grevă spontană la Complexul Energetic Oltenia! Sute de mineri nu mai vor să coboare în subteran
de Gabriela Mladin    |    14 Dec 2021   •   11:03

Sute de mineri şi-au oprit activitatea în multe cariere de exploatare a cărbunelui. Aceştia au organizat un protest spontan şi refuză să mai muncească, până nu vor avea soluţii concrete a aplicării legii privind reducerea vârstei de pensionare.

O lege care a fost adoptată de Parlament şi promulgată de preşedinte, dar care nu este pusă în aplicare de Casele de Pensii, pe motiv că nu deţin softul de calculare a condiţiilor de pensionare pentru această grupă de angajaţi.

Conform aceste legi, minerii pot ieşi la pensie la vârsta de 55 de ani, având în vedere condiţiile grele de muncă. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Angajații companiei au atras atenția guvernanților încă de săptămâna trecută că vor ajunge să oprească producția de cărbune dacă nu se ajunge la un rezultat concret.

Ei au refuzat să muncească timp de două ore pentru a atrage atenţia guvernanţilor. 

În urma acestor acţiuni, doar parlamentarii din Gorj au avut o întâlnire cu Sindicatele Miniere, promiţându-le emiterea altei legi, fapt care i-a nemulţumit pe angajaţi.

Din acest motiv, astăzi, în mai multe cariere a fost întrerurpt lucrul pe termen nelimitat, iar conducerea companiei susţine că protestul spontan al salariaţilor va aduce pierderi în producţia de energie.

 

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close