Antena 3 CNN Actualitate Locale Gripa a mai făcut două victime în România. Numărul deceselor creşte

Gripa a mai făcut două victime în România. Numărul deceselor creşte

Un bărbat în vârstă de 81 de ani şi unul în vârstă de 55 ani, confirmaţi cu gripă AH1 şi având condiţii medicale preexistente, au murit.

Gripa a mai făcut două victime în România. Numărul deceselor creşte
Sursa foto: pixabay
de Silvia Preda    |    21 Feb 2023   •   16:31

Cei doi bărbaţi din Olt au murit săptămâna trecută, astfel că numărul deceselor în judeţ în rândul pacienţilor cu gripă în acest sezon rece a ajuns la patru, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.

Dintre cei doi bolnavi cu gripă AH1 care au decedat săptămâna trecută, unul, respectiv bărbatul în vârstă de 81 de ani, se vaccinase antigripal la finalul lunii septembrie 2022.

Totodată, săptămâna trecută în judeţul Olt au fost confirmate 13 noi cazuri de gripă, şapte dintre pacienţi necesitând internare.

Citiţi şi: Oscilațiile de temperatură ne îmbolnăvesc. Medicii explică: Ne dăunează sau nu "curentul"

De la începutul acestui sezon rece, în judeţul Olt au fost confirmate 200 de cazuri de gripă, în 39 de cazuri fiind confirmată gripa AH1, virus prezent şi la toate cele patru persoane cu gripă care au decedat.

Gabriela Gogiu a menţionat că în săptămâna precedentă, în judeţ, au fost raportate şi 861 cazuri de infecţii respiratorii acute cu 27 de internări, precum şi 414 cazuri de pneumonie cu 88 de internări, scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: gripa morti Olt decese
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close