Antena 3 CNN Actualitate Locale Groapă de gunoi, în mijlocul celui mai mare parc din Constanţa

Groapă de gunoi, în mijlocul celui mai mare parc din Constanţa

Imagini greu de privit, în Parcul Tăbăcărie din Constanţa, locul unde se afla tunelul prin care odinioară trecea şi trenul plin cu turişti către satul de vacanţă. Acum este acoperit complet de gunoaie. În acest focar de infecţie, oamenii străzii şi-au găsit totuşi adăpost.

Groapă de gunoi, în mijlocul celui mai mare parc din Constanţa
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Sep 2021   •   23:58

Cel mai mare parc al oraşului Constanţa este acum o groapă de gunoi.

Haine vechi, resturi de mâncare sau plastic, sunt doar o parte dintre componentele covorului de deşeuri care s-a aşezat de-a lungul timpului peste vechea linie a trenului, care mergea spre satul de vacanţă.

''Această zonă pe care o vedem, se află în prim centrul Parcului Tăbăcărie, se afla în zona Ţara Piticilor şi este o zonă pe lângă care trec mii de oameni săptămânal sau în weekend'', a spus Victor Maxim, preşedinte Greenpact Worldwide Romania.

Linia de tren a fost scoasă din funcţiune în 2005, la scurt timp după începerea lucrărilor, la staţia de epurare a apelor uzate. Acum, tunelul prin care trenul este folosit ca adăpost, de oamenii străzii.

"O parte din deşeuri, probabil sunt strânse chiar de cei care, cumva locuiesc, sau  frecventează aceste zone, oameni fără casă, sau oameni care trăiesc în stil nomad. Această problemă trebuie rezolvată de către Serviciul de Asistenţă Socială a oraşului Constanţa. În ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor din această locaţie, pur şi simplu trebuie neutralizată" a adăugat Victor Maxim.

De Ziua Mondială a Curăţeniei, au fost adunate 47 de tone de deşeuri, de pe malul lacului, însă acţiunea nu a inclus toate zonele parcului. Acolo, ar trebui să se ocupe Primăria. 

Lacul şi malurile încă nu aparţin Primăriei Municipiului Constanţa, tocmai de aceea noi nu le putem include în contractul de salubrizare, dar am venit şi am ajutat în cadrul acestei campanii, în a strânge gunoaiele", a precizat Alin Vintilă, purtător de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Organizaţiile de mediu cer autorităţilor să găsească soluţii pentru ca situaţia să nu se înrăutăţească.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close