Antena 3 CNN Actualitate Locale Haos provocat de furtună, la Timișoara: Acoperișuri smulse de vânt, locuințe inundate, grindină cât oul de găină

Haos provocat de furtună, la Timișoara: Acoperișuri smulse de vânt, locuințe inundate, grindină cât oul de găină

Codul Portocaliu emis de meteorologi pentru miercuri seară s-a confirmat din plin, atât la Timișoara cât și în mai multe localități din județ. A bătut grindina, de dimensiunile unui ou de găină, în condiții de ploaie torențială și vânt puternic.

Haos provocat de furtună, la Timișoara: Acoperișuri smulse de vânt, locuințe inundate, grindină cât oul de găină
de Mia Lungu    |    26 Mai 2022   •   08:25

Mai multe străzi și locuințe au fost inundate după furtuna de aseară din Timișoara. 

Autoritățile au transmis mesaje RoAlert pe telefoanele mobile ale locuitorilor din Timiș, la ora 22:45, pentru a-i avertiza să se pună la adăpost și să-și ia măsuri de protecție.

Furtuna a început aproape de miezul nopţii. Locuitorii din Timişoara s-au trezit din somn, speriaţi de fulgerele şi tunetele puternice. Vântul a suflat atât de tare, încât a luat pe sus acoperişul unui bloc.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mai multe zone din oraș, dar și localități din jur au rămas fără curent electric.

Un acoperiş a fost smuls de vântul puternic şi mai mulţi oameni s-au trezit cu apă în case şi cu maşinile avariate. Mai multe străzi au fost inundate, iar câţiva copaci au fost doborâţi de vânt. Şi în Arad a fost cod portocaliu de vijelii.

Cod portocaliu de ploi și vijelii puternice în jud. Arad, Timișoara
Ora 22:40 -  01:00
Fenomene meteorologice asteptate: grindină de dimensiuni medii și posibil mari, vijelie cu rafale ce vor depăși 60..70 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor acumula 25 - 35 l/mp...
Județul Arad: Arad, Lipova, Șiria, Vladimirescu, Pâncota, Vinga, Zimandu Nou, Zăbrani, Ghioroc, Șagu, Fântânele, Livada, Felnac, Iratoșu, Covăsinț, Șofronea, Păuliș, Zădăreni, Frumușeni, Șiștarovăț;
Județul Timiş: Timișoara, Recaș, Săcălaz, Giarmata, Ghiroda, Peciu Nou, Sânandrei, Satchinez, Orțișoara, Giroc, Moșnița Nouă, Sânmihaiu Român, Topolovățu Mare, Cenei, Pișchia, Uivar, Dumbrăvița, Becicherecu Mic, Mașloc, Dudeștii Noi, Remetea Mare, Checea, Fibiș, Bucovăț, Brestovăț, Bogda
--------------------------------
Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru 21 de judeţe 
Interval de valabilitate: 25 mai, ora 12 - 26 mai, ora 08
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
În intervalul menționat în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...70 km/h și pe arii restrânse 80...90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp.
Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.

×
Subiecte în articol: furtuna Timisoara grindina
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close