Antena 3 CNN Actualitate Locale Criză de forță de muncă pe litoralul românesc | Hotelierii caută muncitori din India sau Sri Lanka

Criză de forță de muncă pe litoralul românesc | Hotelierii caută muncitori din India sau Sri Lanka

Hotelierii de pe litoral aleg să lucreze cu muncitori străini, veniți tocmai din Asia, asta pentru că românii pleacă peste hotare pentru salarii mai mari.

Criză de forță de muncă pe litoralul românesc | Hotelierii caută muncitori din India sau Sri Lanka
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    15 Mai 2023   •   09:41

Este criză de forță de muncă pe litoral. Hotelierii s-au orientat tot mai mult spre muncitorii aduși din Bangladesh, India sau Sri Lanka, asta pentru că românii au plecat în străinătate, acolo unde nu lucrează pe salarii mai mari.

Antreprenorii români sunt nevoiți să importe muncitori sezonieri chiar din Asia.

Deși sunt departe de casă și le este greu să învețe limba, străinii reușesc să se integreze foarte ușor și să muncească alături de români.

Muncitorii din Asia primesc la noi în țară salarii cuprinse între 2.500 și 6.000 de lei pe lună, iar pe lângă salariu, angajații străini primesc zilnic și masă caldă, iar cazarea este asigurată de angajatori. 

Citește și:  De azi începe programul „Litoralul pentru toți”. Cât costă o săptămână de vacanță la mare

Patronatele din turism susțin că angajații române calificați în domeniu sunt din ce în ce mai rar, asta pentru că aleg să plece în străinătate pentru salarii mult mai mari. 

×
Subiecte în articol: hotelieri forta de munca asia
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close