Antena 3 CNN Actualitate Locale Hoţul supranumit "Spaima bisericilor", prins în Brăila după ce a spart zeci de lăcaşuri de cult. Ce l-a dat de gol

Hoţul supranumit "Spaima bisericilor", prins în Brăila după ce a spart zeci de lăcaşuri de cult. Ce l-a dat de gol

Un bărbat din Brăila supranumit "Spaima bisericilor" a fost arestat, iar acum este judecat după ce a spart aproape toate bisericile din județ, de unde fura bani din cutia milei.

Hoţul supranumit "Spaima bisericilor", prins în Brăila după ce a spart zeci de lăcaşuri de cult. Ce l-a dat de gol
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    Anita Lăsculescu    |    19 Dec 2021   •   18:22

Numai anul acesta a spart 3 biserici, dar individul este suspectat că ar face de mai mulţi ani asta. Acum în vârstă de 30, bărbatul a devenit celebru pentru furturi încă de pe vremea când era minor.

În ultimii ani, hoţul a reuşit să-şi însușească supranumele de "Spaima Bisericilor" şi are la activ spargerea a zeci de biserici şi nu numai.

Bărbatul a mai fost anchetat şi în 2015 când după o slujbă de înmormântare a pătruns în Biserica "Sfântul Dumitru" din Brăila şi a reuşit să fure din poșeta unei credincioase suma de 600 de lei.

După incident a fost chemat la audieri la sediul Poliţiei Brăila şi nici aici nu s-a putut abține. În timp ce era în sala de aşteptare a observat că o femeie vorbeşte la telefon. După ce aceasta a încheiat apelul, a profitat de neatenția ofițerului de serviciu şi i-a furat femeii telefonul din poșetă.

Curios este faptul că hoţul nu fura obiectele de cult din biserici, dar pe lângă banii din cutia milei acesta obișnuia să fure şi vinul pentru împărtășanie.

Recent acesta a încercat să fure din Catedrala Nașterii Domnului. Aici el a profitat de neatenția femeii de serviciu şi a intrat în altar de unde intenționa să fure din cutia milei. Ghinionul lui a fost că altarul era prevăzut cu o alarmă şi astfel oamenii legii au reuşit să pună mâna pe el.

×
Subiecte în articol: hot jaf lăcaşe de cult
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close