Antena 3 CNN Actualitate Locale A nins masiv în România. Maşini îngropate sub zăpadă la Braşov, drumuri blocate în Sibiu şi Vaslui | VIDEO

A nins masiv în România. Maşini îngropate sub zăpadă la Braşov, drumuri blocate în Sibiu şi Vaslui | VIDEO

Natura se manifestă cu furie în numeroase judeţe din România, unde a nins masiv iar vântul puternic a rupt copacii şi i-a proiectat pe drumuri şi pe căile ferate.

A nins masiv în România. Maşini îngropate sub zăpadă la Braşov, drumuri blocate în Sibiu şi Vaslui | VIDEO
de Adrian Iclozan    |    18 Mar 2021   •   13:57

În judeţul Sibiu, în condiţii de iarnă grea (foto următoare), pompierii au intervenit la 12 solicitări în urma codului portocaliu de vânt puternic, de 90 de km/h la rafală, ninsori abundente şi viscol.

Mai mulţi copaci au fost doborâţi pe drumurile din judet, fiind nevoie de intervenţia ISU pentru degajarea lor de pe carosabil.

Tot în Sibiu, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă a depăşit 3 metri iar vântul suflă cu viteze de 70-80 km/h, atingând pe creste 120 km/h (foto principală, video următor).

În Vaslui, zăpada troienită a atins un metru iar drumul judeţean Vaslui - Bogdana a fost blocat şi se lucra, în cursul zilei, pentru deblocarea lui.

În judeţul Braşov, trenurile care tranzitează Valea Prahovei circulau, joi dimineaţa, pe intervalul Dărste - Timișu de Sus pe un singur fir, prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, deoarece linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică a locomotivelor, a fost ruptă de arborii prăbușiti de pe versanți, a anunţat CFR.

Braşov: Zăpada a ascuns maşinile sub troiene şi a îngropat trotuarele

În municipiul reşedinţă de judeţ, în Poiană, braşovenii s-au trezit dimineaţă având în faţa ochilor un spectacol specific Crăciunlui dintr-o iarnă grea.

Ninsoarea abunentă a îngropat maşinile din parcări, transformându-le în movile albe, la degajarea cărora cetăţenii lucrau în prima parte a zilei.

Trotuarele au dispărut sub stratul de omăt iar oamenii au fost nevoiţi să-şi sape poteci.

În Făgăraş, există risc foarte mare de avalanşe mari şi medii, stratul instabil de zăpatdă având o grosime de 80-90 de centimetri după ninsorile din ultimle două zile.

Alunecare masivă de teren în județul Buzău

Din cauza ploilor urmate de alunecări masive de teren, circulaţia pe DN10 la Siriu, jud. Buzău, a fost blocată joi dimineaţă (foto galarie).

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că traficul rutier a fost oprit pe DN 10 Buzău – Brașov, la kilometrul 87+200 metri, în zona localității Siriu, județul Buzău, din cauza căderilor de pietre de pe versant pe suprafața de rulare.

Şoseaua a fost acoperită de o cantitate imensă de arbori, bolovani şi blocuri de piatră, astfel că nu se putea circula pe nici un sens.

Circulaţia a fost deviată circulația pe ruta DN 10 (Cislău) – DJ 102B (Calvini) – Vălenii de Munte - DN 1A Cheia - Brașov.

×
Subiecte în articol: iarnă grea Brașov Sibiu Vaslui
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close