Antena 3 CNN Actualitate Locale Icoanele puse de un bărbat din Buzău în camera soacrei sale au început "să plângă" cu mir

Icoanele puse de un bărbat din Buzău în camera soacrei sale au început "să plângă" cu mir

Două icoane au început să plângă cu mir în camera soacrei unui bărbat, din Buzău. Zeci de pelerini au venit să ia lacrimi de la icoane, pentru bolnavii de acasă. Şi preoţii au venit să vadă minunea.

Icoanele puse de un bărbat din Buzău în camera soacrei sale au început "să plângă" cu mir
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Adrian Bonciu    |    09 Feb 2023   •   12:50

Locuința unei familii din comuna Săgeata, judeţul Buzău, a devenit loc de pelerinaj, pentru că două icoane, una a Sfintei Parascheva, iar cealaltă a Maicii Domnului, au început să plângă cu mir. Vestea s-a răspândit cu repeziciune, iar sute de credincioși au venit să vadă minunea cu ochii lor. Și preoții din comună s-au închinat în fața icoanelor izvorâtoare de mir.

Icoanele din locuința familiei Zaharia au început să lăcrimeze în urmă cu câteva zile, chiar de Întâmpinarea Domnului, o mare sărbătoare religioasă.

"M-a apucat un pic de tremuratul. M-am rugat şi picătura aceea începea să se mişte un pic şi am stat o oră jumate şi m-am rugat şi a curs continuu", a povestit Nicolae Zaharia, proprietarul icoanelor.

Camera în care sunt așezate icoanele este cea în care dormea soacra bărbatului. În locul în care era televizorul femeii, acum a apărut un altar improvizat.

Citeşte şi: O icoană adusă de la Athos a lăcrimat într-o biserică din Sibiu. Preot: "Este o minune, un semn că Maica Domnului e vie"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Miroase a mir. Și părintele când a venit a zis că miroase a mir. Lumea ne vizitează în fiecare zi; unul pleacă, zece vin. Sunt multe femei bătrâne, dar și tineri. Vor să ia mir de acolo pentru că au copii bolnavi acasă", a spus soacra bărbatului.

Vestea s-a dus cu repeziciune, astfel că în fiecare zi zeci de credincioși vin în pelerinaj să vadă cu ochii lor minunea și să se închine în fața icoanelor. Pelerinii spun că este într-adevăr o minune şi că îi iau fiorii atunci când se află în prezența celor două icoane.

"Dumnezeu este cu noi"

Și preoții din comună au ajuns la locuința transformată în pelerinaj.

"Interpretăm şi nu trebuie să interpretăm, semne şi minuni vor fi dar să ştim că Dumnezeu este cu noi şi e bucurie, pentru noi trebuie să fie o bucurie", a spus părintele comunei.

Proprietarul celor două icoane este hotărât să le doneze bisericii, dacă va fi amenajat un altar la care credincioșii de pretutindeni să se poată ruga în liniște.

×
Subiecte în articol: Buzau icoane
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close