Antena 3 CNN Actualitate Locale Imagini cu aeroportul ultramodern din România care a devenit al doilea ca mărime din țară, după Otopeni

Imagini cu aeroportul ultramodern din România care a devenit al doilea ca mărime din țară, după Otopeni

Investiţia de peste 90 de milioane de euro, într-un nou terminal ultramodern, a fost realizată cu fonduri europene şi va deveni operațională din 31 martie 2024, odată cu aderarea României la Schengen pe cale aeriană și maritimă.

Imagini cu aeroportul ultramodern din România care a devenit al doilea ca mărime din țară, după Otopeni
Sursa foto: Facebook/ Primaria Municipiului Iasi
de Mia Lungu    |    25 Ian 2024   •   20:53

Marţi, 23 ianuarie, a avut loc inaugurarea celui de-al doilea aeroport ca mărime din țară, după cel de la Otopeni, cel mai nou terminal fiind finalizat după o investiție de peste 90 de milioane de euro.

Peste trei milioane de pasageri vor tranzita anual Aeroportul de la Iaşi, după ce Terminalul T4 va fi deschis pe 31 martie 2024, odată cu intrarea României în Spațiul Schengen pe cale aeriană.

Odată cu inaugurarea noului terminal T4, Aeroportul Internațional Iași devine al doilea cel mai mare aeroport din România!

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu noul terminal al Aeroportului din Iași.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Este un proiect foarte important, vital pentru întreaga Regiune de Nord - Est, finanțat cu fonduri europene de circa 80 milioane de euro, care a constat în principal în construirea unui nou terminal, de peste 30 de mii de metri pătrați, extinderea parcării, reorganizarea căilor de acces, amenajarea unui parc fotovoltaic etc. Grație acestor investiții consistente, făcute într-un timp record, Aeroportul Internațional Iași va ajunge la o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an.

"Cu 20 de ani în urmă, când ieșenii începuseră să călătorească din ce în ce mai mult peste hotare, se vorbea continuu despre necesitatea de a moderniza Aeroportul din Iași.

Probabil că nici cei mai optimiști dintre noi nu anticipau o creștere atât de semnificativă a numărului de pasageri și nici faptul că autoritățile – locale și centrale - vor înțelege destul de rapid cât de important este transportul aerian.

De-a lungul ultimilor ani Aeroportul din Iași s-a modernizat continuu, iar astăzi putem spune că Iașul chiar are Aeroportul pe care îl merită. Un Aeroport demn de secolul al XXI-lea!

Sincere felicitări promotorilor acestei investiții, echipelor de la Consiliul Județean și Aeroportul Internațional Iași, mulțumiri Guvernului României și tuturor celor care au contribuit la succesul acestui proiect!", a transmis primarul din Iași, Mihai Chirica.

×
Subiecte în articol: aeroportul din Iaşi terminal investitie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close