Antena 3 CNN Actualitate Locale Ultimele imagini cu Camelia Tișe în Africa, înainte de a muri de malarie. Organele i-au cedat, rând pe rând

Ultimele imagini cu Camelia Tișe în Africa, înainte de a muri de malarie. Organele i-au cedat, rând pe rând

Camelia Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, a murit din cauza malariei. Femeia se întorsese, cu două săptămâni în urmă din vacanță, din Zanzibar.

Ultimele imagini cu Camelia Tișe în Africa, înainte de a muri de malarie. Organele i-au cedat, rând pe rând
Sursa foto: Captură foto Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2024   •   14:10

Camelia Tişe, în vârstă de 47 de ani, care era fina primarului Emil Boc și fostă soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, a decedat din cauza malariei.

Ea s-a întors din Zanzibar acum două săptămâni, o destinație populară printre români.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări ultimele imagini cu Camelia Tișe, înainte de a muri de malarie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Camelia a ignorat simptomele bolii, crezând că sunt cauzate de o răceală și nu a cerut asistență medicală.

Fina primarului Emil Boca murit în urma insuficienţei multiple de organe, a sepsis-ului şi a unei forme severe de infecţie parazitară cu Plasmodium malariae.

Citește și: Ministrul Sănătății, avertisment pentru românii care merg în zone tropicale, după cazurile de malarie: "Simptomele pot fi asemănătoare cu infecția virală" 

Ultima fotografie cu Camelia Tișe în vacanța din Zanzibar o găsește pe femeie fericită, cu zâmbetul pe buze, în compania locuitorilor, explorând zona.

Pe 26 ianuarie, Camelia s-a întors din vacanța din Zanzibar. A început să se simtă din ce în ce mai rău și nu a ajuns la medic. Lipsa unui diagnostic clar şi a unui tratament specific au făcut ca organele să îi cedeze unul după altul.

Potrivit surselor Observator, femeia ar fi murit de duminică și menajera ar fi găsit-o luni prăbușită în apartamentul ei din Cluj.

Care sunt simptomele malariei

Boala debutează exact ca o viroză. Frisoane puternice, febră, transpirație, greață și vărsături, dureri de cap, dureri musculare, oboseală, dureri în piept, diaree, probleme de respirație și tuse. Se instalează apoi rapid convulsiile, vărsăturile și starea de sufocare iar în cele din urmă întregul organism intră în colaps.

Medicamentele împotriva malariei se dau doar la recomandarea medicului.

În luna ianuarie a anului 2024 au fost raportate nouă cazuri de malarie cu istoric de călătorie în țări endemice de malarie din Africa.

Cinci cazuri au istoric de călătorie în Tanzania, Zanzibar, din care două au decedat.

×
Subiecte în articol: malarie Camelia Tișe Zanzibar
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close