Antena 3 CNN Actualitate Locale Imagini cu pacienţii internaţi la Spitalul de Urgenţă din Bârlad: "Eram un Gică Contra vaccinului. Îi sfatuiesc acum din toata inima să se vaccineze"

Imagini cu pacienţii internaţi la Spitalul de Urgenţă din Bârlad: "Eram un Gică Contra vaccinului. Îi sfatuiesc acum din toata inima să se vaccineze"

Imagini copleșitoare surprinse la Spitalul de Urgenţă din Bârlad. Secţia de Terapie Intensivă este mereu plină, iar sălile de operaţie au fost transformate în saloane de ATI pentru a face faţă numărului uriaş de bolnavi.

Imagini cu pacienţii internaţi la Spitalul de Urgenţă din Bârlad: "Eram un Gică Contra vaccinului. Îi sfatuiesc acum din toata inima să se vaccineze"
Sursa foto: Captură Antena 3
de Georgiana Adam    |    01 Noi 2021   •   08:39

Vă avertizăm, urmează informaţii şi imagini cu un puternic impact emoţional.

Aşa arată secţia ATI a Spitalului de Urgență "Elena Beldiman" din Bârlad unde sunt în permanenţă 21 de pacienţi internaţi.

În izolatoriu sunt o mulţime de oameni care aşteaptă să primească un pat, iar când se eliberează un loc, se ocupă în următoarele minute.

Majoritatea bolnavilor sunt nevaccinaţi, au forme severe de COVID-19 şi au nevoie de oxigen.

Din cauza numărului uriaş de pacienţi, sălile de operaţie au fost transformate în saloane de Terapie Intensivă.

Pacienţii au doar cuvinte de laudă faţă de cadrele medicale care fac tot posibilul să-i salveze şi spun că dacă ar putea da timpul înapoi, s-ar vaccina.

"Le mulţumesc din suflet şi mă rog să le dea multă sănătate să trateze în continuare bolnavii. Eram un Gică Contra vaccinului. Îi sfatuiesc acum din toata inima să se vaccineze", mărturiseşte o femeie bolnavă de COVID-19.

Criza paturilor de ATI din România trimite pacienţii cu forme grave în Germania. 

Autorităţile medicale pregătesc un acord cu Germania, pentru ca pacienţii care au nevoie de Terapie Intensivă să poată fi transferaţi cu aeronave militare.

Decizia CNSU vine după ce spitalele şi Unităţile de Primiri Urgențe sunt supraaglomerate.

La nivel național, în acest moment nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Citiți și: Pacienți români cu forme grave de COVID-19 vor fi transferați în Germania, anunță CNSU. Locurile la ATI nu mai pot fi suplimentate
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close