Antena 3 CNN Actualitate Locale Imagini dezolante în centrul Clujului. Someşul a devenit o mare groapă de gunoi

Imagini dezolante în centrul Clujului. Someşul a devenit o mare groapă de gunoi

Imagini dezolante în centrul oraşului Cluj-Napoca! Someşul a devenit o mare groapă de gunoi. Tone de deşeuri au ieşit la suprafaţă după ce autorităţile locale au secat râul ca să facă lucrări de modernizare. Primăria promite că va remedia dezastrul ecologic, dar locuitorii cred că va fi o misiune foarte grea.

Imagini dezolante în centrul Clujului. Someşul a devenit o mare groapă de gunoi
Sursa foto: Antena 3
de Bianca Timșa    |    07 Ian 2022   •   09:44

Râul Someş va avea o noua înfăţişare. Asta promit autorităţile locale, care au început deja lucrările de modernizare. Numai că, în momentul în care nivelul apei a fost redus, au ieşit la iveală şi tonele de gunoaie.

Albia râului Someş s-a transformat intr-o insulă a deşeurilor

\Plastic, haine și chiar cauciucuri au ieşit la suprafață odată cu începerea lucrărilor pentru amenajarea râului în cartiierul Grigorescu.

Clujenii vorbesc de. nepăsare. Dau vina pe autorităţi pentru că nu adună gunoaiele mai repede, dar şi pe oamenii care le aruncă la voia întâmplării.

 "Poate că şi autorităţile ar putea să facă ceva, un baraj, ceva. Problema este că şi oamenii sunt de vină pentru că sunt neglijenţi, aruncă toate resturile pe marginea Someşului şi atunci când apa creşte, le ia", spune o localnică.

Reprezentanţii Primăriei susţin că vor acţiona în zonă, dar săptămâna viitoare

 "Administratia Bazinală ne-a promis că va curăţa toate acele gunoaie, pentru că dânşii au responsabilitatea de a reacţiona în interiorul albiei, iar noi, Primăria împreună cu firmele de salubiritate, vom acţiona şi vom ridica toate deşeurile acelea provenite din Someş, şi le vom transporta la rampa de gunoi", a spus Iulia Perșa, reprezentant Primaria Cluj-Napoca.

Activiştii de mediu spun că râul a ajuns depozit de deşeuri în ultimele decenii. Cele mai multe gunoaie vin din Floreşti.

În viitor, Someşul ar trebui să devină o oază de verdeaţă

Proiectul autorităţilor locale presupune amenajarea de piste pentru biciclete şi pontoane, dar şi plantarea a 900 de copaci. Lucrările ar urma să fie finalizate în 2023

×
Subiecte în articol: gunoaie somes groapa de gunoi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close