Antena 3 CNN Actualitate Locale Imagini incredibile cu Disneyland de România. Cum arăta Orășelul Copiilor în anii '60

Imagini incredibile cu Disneyland de România. Cum arăta Orășelul Copiilor în anii '60

Țara noastră a avut și ea parcul său de distracții, asemenea lui Disneyland. Copiii din perioada comunistă se puteau bucura de diferite activități gratuite sau foarte ieftine.

Imagini incredibile cu Disneyland de România. Cum arăta Orășelul Copiilor în anii '60
Sursa foto: Facebook | Ovidiu Vasile Rusu
de Ioana Mircea    |    31 Ian 2024   •   21:00

O serie de fotografii cu mocănița din Parcul Feroviarilor, din Cluj, au fost făcute publice pe rețelele de socializare. Potrivit presei locale, mocănița funcționa în perioadă în care Orășelul Copiilor a fost deschis.

Orășelul Copiilor era un fel de Disneyland în perioada comunistă. Parcul Feroviarilor a fost pentru prima dată atestat documentar în secolul al XIX-lea, când această locație găzduia târgul de vite al orașului. Transformarea sa într-un loc de distracții pentru copii a avut loc în anul 1960.

În următoarea GALERIE FOTO puteți vedea mai multe fotografii cu Orășelul Copiilor din Cluj

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

El a continuat să funcționeze și după anul 1989, spre bucuria copiilor. Ulterior nu a mai fost îngrijit și s-a degradat.

”Mocănița din Parcul Feroviarilor, undeva prin decembrie 2006. Ultima dată știu că locomotiva era în Zlatna și vagoanele casate. Cele cu abur sunt demult casate. S-ar putea ca pozele să fie chiar din 2004 sau 2005”, a spus Ovidiu, cel care a postat fotografiile pe grupul de Facebook Amintiri din Vechiul Cluj.

După anul 1989, parcul a fost ulterior preluat de către Compania Națională de Căi Ferate. Prin intermediul unui contract semnat în 2006, Parcul Feroviarilor a intrat în sfera de responsabilitate a clubului de fotbal CFR Cluj.

Parcul a revenit la Primăria Cluj-Napoca, iar acum sunt aproape de finalizare lucrările de modernizare. Din păcate, toate lucrurile legate de Orășelul Copiilor au dispărut, potrivit stiridecluj.ro.

×
Subiecte în articol: Cluj disneyland Orășelul Copiilor
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close