Antena 3 CNN Actualitate Locale Imagini spectaculoase cu un cerb, surprins într-o pădure a Parcului Natural Apuseni din cadrul Romsilva

Imagini spectaculoase cu un cerb, surprins într-o pădure a Parcului Natural Apuseni din cadrul Romsilva

Un cerb a fost surprins bucurându-se de soare şi de un prânz copios de camerele de monitorizare a faunei, într-o pădure a Parcului Natural Apuseni din cadrul Romsilva. Iată imaginile.

Imagini spectaculoase cu un cerb, surprins într-o pădure a Parcului Natural Apuseni din cadrul Romsilva
Sursa foto: Facebook Regia Nationala a Padurilor - Romsilva
de Claudia Popovici    |    28 Iun 2023   •   22:58

Imaginile cu cerbul care se relaxează într-un ochi de apă la soare au fost surprinse pe 14 iunie de camerele de monitorizare a faunei, într-o pădure a Parcului Natural Apuseni din cadrul Romsilva şi publicate, astăzi, pe pagina de Facebook a instituției.

În imagini se vede cum cerbul pășește grațios pe iarba deasă şi verde cu care se înfruptă, după ce se răcorește un pic într-un ochi de apă. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva , are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor #Cluj , #Bihor și #Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de prestigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN", scrie Regia Nationala a Padurilor - Romsilva pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: cerb Romsilva parcul natural apuseni
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close