Antena 3 CNN Actualitate Locale Imagini spectaculoase cu păsări Flamingo, surprinse pe lacurile Tuzla și Nuntași din Dobrogea

Imagini spectaculoase cu păsări Flamingo, surprinse pe lacurile Tuzla și Nuntași din Dobrogea

Apariție extrem de rară pentru România. Păsările Flamingo au fost surprinse în imagini spectaculoase de fotograful Mircea Bezergheanu,în Dobrogea, pe lacurile Tuzla și Nuntași, iar lucrările acestuia au fost preluate și de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Imagini spectaculoase cu păsări Flamingo, surprinse pe lacurile Tuzla și Nuntași din Dobrogea
Sursa foto: Facebook Mircea Bezergheanu
de Claudia Popovici    |    16 Aug 2023   •   22:04

"Flamingo roz în Dobrogea, o apariție extrem de rară pentru România. Deși s-a estimat că păsările se opresc doar pentru câteva zile în România și vor pleca mai departe, ele sunt încă prezente pe lacurile Tuzla și Nuntași din Dobrogea", a scris Ambasada României în Statele Unite ale Americii pe Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit specialiștilor, există patru specii de flamingo distribuite în America (inclusiv în Caraibe) și două specii originare din Afro-Eurasia. Pasărea flamingo face parte din clasa de păsări Aves și este unul dintre cei mai mari membri ai acestei familii. 

Sunt cunoscute pentru penajul lor colorat în roz sau roșu. Denumirea speciei acestei păsări derivă din limba spaniolă veche și înseamnă chiar pene roșii.

Culoarea roz sau roșiatică a flamingo-ului provine din sursele bogate de pigmenți carotenoizi, care, la rândul lor, provin din algele și crustaceele mici pe care aceste păsări le mănâncă. Fără acest tip de hrană, păsările flamingo ar avea penele albe.

Flamingo roz este cea mai înaltă dintre cele șase specii diferite de flamingo, având o înălțime de 1,2 până la 1,4 metri cu o greutate de până la 3,5 kg, iar cea mai scundă specie de flamingo (flamingo pitic) are o înălțime de 0,8 m și cântărește 2,5 kg. Flamingo poate avea o anvergură a aripilor de la 94 cm până la 1,50 metri.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close