Antena 3 CNN Actualitate Locale Încă o stradă devine pietonală în weekend, în Bucureşti

Încă o stradă devine pietonală în weekend, în Bucureşti

Cu prilejul evenimentului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, pietonii vor mai avea o stradă doar pentru ei.

Încă o stradă devine pietonală în weekend, în Bucureşti
Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Bucureşti
de Alexandra Dima    |    24 Mai 2024   •   11:45

În acest weekend, 25-26 mai 2024, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” întâmpină bucureștenii și turiștii cu un amplu program artistic: de la concerte live, workshopuri, spectacole de teatru pentru copii, demonstrații de dans până la expoziții de pictură și fotojurnalism. În premieră, Strada Grigore Ionescu din sectorul 2 al Capitalei (între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani) devine pietonală și găzduiește multiple activități sportive și creative pentru copii, desfășurate în ambele zile de weekend, între orele 10:00-21:00, anunță PMB.

Până la 13 octombrie, Calea Victoriei, dar și anumite străzi din sectoarele Capitalei devin în fiecare weekend zone pietonale ce îi încurajează pe bucureșteni și turiști să (re)descopere unicitatea arhitecturii orașului și să participe la evenimente artistice și interactive organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituțiile culturale, operatorii independenți și artiștii Bucureștiului.

Proiectul s-a dezvoltat considerabil de-a lungul celor patru ediții, atrăgând un număr tot mai mare de participanți și devenind un reper important în viața culturală și socială a Capitalei. Recent, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” a obținut locul 3 în topul celor mai atractive destinații culturale în cadrul competiției Destinația anului 2024, categoria Atracții cultural-educative.

Zonele pietonale „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” în 25-26 mai 2024 sunt Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 10:00 și 22:00, precum și Sector 2 – Strada Grigore Ionescu (între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani), între orele 9:00 și 21:00.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete. În sectorul 2 al Capitalei, începând de sâmbătă, 25 mai, ora 07:00, până duminică, 26 mai, până la ora 00:00, traficul este restricționat pe Strada Grigore Ionescu, pe segmentul de drum cuprins între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani.

×
Subiecte în articol: străzi deschise București
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close