Antena 3 CNN Actualitate Locale Destin crunt pentru o mamă, chiar de 8 martie! A murit în casă, alături de fiul ei cu handicap

Destin crunt pentru o mamă, chiar de 8 martie! A murit în casă, alături de fiul ei cu handicap

Destin crunt pentru o femeie din Bihor. A murit într-un incendiu, chiar de Ziua Femeii, alături de fiul ei care suferea de un handicap locomotor.

Destin crunt pentru o mamă, chiar de 8 martie! A murit în casă, alături de fiul ei cu handicap
de Georgiana Botez    |    08 Mar 2023   •   12:49

Două persoane au decedat în urma producerii unui incendiu, în localitatea bihoreană Voivozi.

O femeie de 65 de ani și fiul acesteia, în vârstă de 44 de ani, au decedat într-un incendiu produs la locuința acestora, în dimineața zilei de 8 martie.

În jurul orei 05,55, un localnic din Voivozi, comuna Popești, sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Crișana" al județului Bihor, cu privire la producerea unui incendiu la casa mătușii sale, semnalând totodată faptul că proprietara și fiul său, care suferea de un handicap locomotor, se aflau în interiorul casei cuprinse de flăcări.

La adresă au fost mobilizate de urgență trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Marghita, dintre care două de stingere și unul paramedici, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială tip ABROLL, respectiv cu ambulanță de tip B2 a subunității, fiind alertat totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Popești (SVSU), care a intervenit cu o autospecială de stingere.

Sosiți primii la adresa indicată, membrii SVSU Popești au localizat incendiul care se manifesta deosebit de violent în dormitorul și holul locuinței, astfel că, în momentul sosirii echipajelor profesioniste, incendiul era în regresie. Pompierii militari au acționat simultan pentru stingerea focarelor și căutarea victimelor în interiorul casei inundate cu fum și gaze fierbinți.

Din nefericire, pentru proprietară și fiul acesteia nu s-a mai putut face nimic, aceștia fiind găsiți decedați.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de acumulatorul scaunului electric cu rotile, lăsat sub tensiune, nesupravegheat.

În urma incendiului au ars bunurile din dormitorul și holul casei și un cățel, degradându-se totodată din cauza fumului și a gazelor fierbinți, bunurile din sufrageria și baia casei. Forțele de intervenție au împiedicat propagarea incendiului la casa lipită de locuința în flăcări.

×
Subiecte în articol: Bihor incendiu
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close